in

Lăsați bisericile deschise de Paște!

Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, a făcut un apel la reprezentanții Guvernului pentru a lăsa bisericile deschise de Paște, astfel încât credinciosii practicanți să aibă libertatea de a-si manifesta credința, în sens contrar riscând să ne întoarcem cu “50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu”.
“Biserica și educația sunt pilonii structurali ai constituirii și modernizării statului român. Preotul și învățătorul au reprezentat secole de-a rândul reperele morale ale satului românesc, iar în vremurile dictaturii comuniste, Biserica a rămas pentru mulți singura speranță. Cineva decide să închidem școli, dar să nu închidem mall-uri.
A încuia astăzi biserica reprezintă un act inadmisibil. Nu poți cere unui credincios practicant să se mulțumească a se ruga în propria casă, dacă el simte nevoia să meargă la biserică, în zi de mare sărbătoare sau într-o zi oarecare. Ar fi absurd și ar însemna să ne întoarcem cu 50 de ani în urmă, când crucea cu limba pe cerul gurii era singurul semn permis în legătură cu Dumnezeu.
Am convingerea că slujba Învierii poate fi organizată cum se cuvine de reprezentanții Bisericii. Nu e cazul ca Guvernul să închidă lăcașurile de cult în preajma sărbătorii Învierii Domnului.Se impune un dialog cu Biserica, o cooperare, astfel încât participarea la slujbele de Paște să fie în liniște, cu precauție, iar bucuria Învierii să poată să lumineze fețele celor care vor să fie prezenți în Casa lui Dumnezeu”, a precizat Cristian Diaconescu, președintele PMP.

PMP Constanța

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Hârșova: Lipsă apă pe mai multe străzi!

Localitatea Techirghiol a ramas fara apa rece!