in ,

Mai dispare o vila interbelica

Sa o privim cat mai putem. O vila construita intre cele doua razboaie mondiale, va deveni in curand – amintire. Fara semne majore de degradare, am putea spune ca, in afara geamurilor sparte si a culorii duse in timp, casa ar putea sa o duca inca o suta de ani lejer.

Din pacate, noii proprietari au alte ganduri. Si alta masura. Doresc un bloc care sa rivalizeze cu imobilul Romtelecom. La inaltime. Aici ne referim la un 15 etaje. E greu sa vizualizam un bloc turn in imaginile prezentate – in locul frumoasei vile.

Dar exista un ok dat pe certificatul de urbanism privind construirea unui imobil 2S+P+15E – locuinţe colective pe strada Răscoala 1907 nr. 28. Iniţiatorul investiţiei este SC Euro Plast Group SRL, prin reprezentant Sabit Daniş. Avizul favorabil a fost dat in mandatul fostului primar. Acum ramane doar posibilitatea materiala de a porni un astfel de proiect gigant pentru o strada ca Rascoalei.

In afara de turnul Romtelecom ce strajuieste zona din anii ’70, in vecinatate nu exista decat case. E de urmarit daca proiectul se va si materializa. Terenul pe care se propune realizarea investiţiei este proprietatea beneficiarului Euro Plast Group SRL, conform contractului de vânzare-cumpărare nr. 989/21.02.2003. Înfiinţată în anul 2002, firma isi are sediul social în municipiul Constanţa. Euro Plast Group SRL este controlată de Ghiulser Eserghep, născut pe 27.11.1966, în Medgidia, şi Ali Danis, născut pe 21.04.1971, în Zonguldak, Turcia, fiecare cu 50% din capitalul social.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Informare publică: Apa potabilă distribuită de RAJA Constanța, este o apă sigură pentru consum!

Informare Publică: Cădere de tensiune la Stația de pompare și tratare Cota 20 Ovidiu