24 C
Constanța
marți, iunie 25, 2024

Mall-ul lui ,,Mazăre”… Cum arată investiția după 20 de ani

Dădea lovitura cu acel complex rezidențial ce cuprindea un Mall, apartamente și parcări subterane ce puteau prelua mii de mașini.  Vederea superbă către port și marea în fundal,  plus accesul foarte facil, în plin centru orașului, ar fi asigurat cel mai bun vad comercial.

Șoseaua portului, care vine de la Gară și se termină la Poarta 1, era perfectă pentru asigurarea traficului rutier spre Mall. Cât de frumos pe hârtie, atât de dezolant, acum, în realitate.

Anii ce au trecut și-au pus amprenta pe structura aflată pe taluz. Dacă betonul se ține încă bine,  tot ce înseamnă fier beton, e ruginit și corodat.

Apa a ajuns în anumite încăperi aflate în subteran, băltește și clar va rămâne acolo mult timp. Fapt ce va grăbi procesul de degradare a clădirii.

Există și porțiuni care se păstrează perfect.  Vorbim de parcarea subterană.  Pereții de beton și toată armătura metalică se prezintă bine.

Întunericul profund,  faptul că apa nu ajunge fiind preluată de scurgerile în stare de funcționare, au fost condiții foarte bune pentru păstrarea lucrărilor. Trecerea timpului se vede foarte bine din starea lemnului.

Absolut tot ce a însemnat plăci de lemn, scări de lemn, etc, totul a fost distrus de intemperii. Chiar dacă, de la depărtare, pare idilic cu câmpul de flori sălbatice, locul e destul de periculos.  Oamenii străzii si-au găsit un adăpost acolo, iar câinii maidanezi de abia așteaptă un vizitator. Deci, nu recomandăm o vizită.

Terenul în suprafaţă totală de 16.000 mp este format din doua loturi ; 8000 mp, proprietatea (cel putin pana de curand) SC HARBORSIDE IMOBILIARA SRL conform contractului de vânzare – cumpărare nr. 560/2005 autentificat de notar public Ruxandra Darie si respectiv 8000 mp, intrati in proprietatea SC HARBORSIDE HOTEL SRL, dupa un an conform contractelor de vânzare – cumpărare nr. 1/2006 şi 2/2006 autentificate de acelasi notar public Ruxandra Darie.

Initial – in baza autorizaţiei de construire nr. 351 din data de 16.03.2010, emisă de Primăria Constanţa, proiectul cuprindea un Hotel 4 stele (200 de camere), Shopping Mall (36.000 mp), birouri (14.000 mp), zonă de divertisment (2.500 mp), Institut de Artă Contemporană şi parcare subterană (1.500 locuri). Termenul de execuţie a lucrărilor prevăzut în autorizaţie era de 48 de luni, iar investiţia se dorea finalizată în 2014. Acum, se pare ca va ajunge la un investitor imobiliar din Constanta – aflat in relatii bune cu administratia Chitac.

M.S.

Cele mai citite

Informare Publică: Lipsă apă în localitatea Cumpăna!

Astăzi – 25 iunie 2024, s-a înregistrat o avarie la...

Terasa Madam Margot a ajuns ,,pensiune “ pentru oamenii strazii

Locatia era odinioara, un popas obligatoriu pentru o cafea...

Dupa aproape zece ani de la depunerea actelor pentru reabilitare… Vila notarului Soare intra in renovare

Demarata in forta (2014),  lucrarea a fost abandonata la...

Caracotea de la Zorile dă ordine precise

Stere Caracotea e un tip meticulos si tipicar. Angajatii (si...

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Colectia de milioane! Masinile lui Odagiu, „bat” spre 2.500.000 Euro

Greu de crezut, dar colectia apartine unui afacerist local....

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Odagiu e prezent mereu la blocul de pe Primaverii

Isi parcheaza Bentley-ul peste drum, direct pe trotuar. In documentele...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Odagiu isi vinde Bentley-ul Bentayaga

Cand il vezi la volanul SUV–ului de lux ai...

Categorii populare

spot_imgspot_img