in

MASACRAREA COPACILOR DIN MIHAIL KOGĂLNICEANU – O AFACERE DE SUCCES PENTRU ADMINSTRAȚIA LOCALĂ CONDUSĂ DE ANCUȚA BELU

Timp de două mandate preocuparea principală a primăriței Ancuța Daniela Belu a fost ceea ce ea numește ,,înfrumusețarea comunei’’. Această înfrumusețare înseamnă, de fapt tăierea masivă a copacilor de pe raza comunei sau, după caz, toaletarea/masacrarea copacilor rămași și înlocuirea acestora cu betoane și panseluțe. Așa s-a întâmplat că, astăzi aproape că nu mai există spații verzi în M. Kogălniceanu și , în consecință, un grad mare de poluare.

Explicația am găsit-o în faptul că tăierea/toaletarea copacilor este unul dintre cele mai accesibile modalități prin care se sifonează, anual, milioane de lei din bugetul primăriei, bani care ajung la firme agreate de primărița din Kogălniceanu. Astfel, Primăria M. Kogălniceanu a plătit prin Serviciul Public de Mentenanță 600 de lei pe oră pentru toaletarea arborilor firmei KMY&COS TRADING SRL, firmă condusă de domnul Duță. Această firmă este abonată la bugetul local al comunei M. Kogălniceanu având foarte multe domenii de activitate.
Tăierea copacilor a atras după sine alte afaceri de succes: plantarea de panseluțe și de tot felul de plante ornamentale care rezistă doar o vară. Și uite așa se scurg alte milioane de lei anual în buzunarele a diverși inși abonați la banul public al comunei prin bunăvoința Ancuței Belu.

Între timp centura de gunoaie este tot acolo iar miliardele alocate pentru a preveni poluarea mediului se vor duce în plantarea de panseluțe și trandafiri. Serviciul Public de Mentenanță al comunei Mihail Kogălniceanu are multă treabă în acest sens.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Costica Zelca isi face restaurant plutitor

Apropierea de semeni, neprețuită în vreme de criză