in

Milionarul Adolf Baclea si-a montat gard electric la vila din centrul orasului

Milionarul ,,fara chip’’. Nu exista nici o poza cu Adolf Baclea pe internet. Nici interviuri nu a dat. Afaceristul constantean a preferat sa stea in umbra tot timpul si sa conduca prin interpusi. Nu il cunosc dupa figura nici macar oamenii din domeniul shipping-ului sau cei din conducerea administratiei portuare. Toata lumea il stie pe Gabriel Comanescu sau pe Bosanceanu – nimeni insa pe Baclea. Proprietarul firmei de shipping Cosena, a intins la maxim ,,cortina” peste viata privata. Locuieste pe Vasile Parvan, intr-o vila ce se intinde de-a lungul unui sfert din drumul respectiv. O zona selecta, la doi pasi de mare, cu vecini de top. Pe aceeasi strada se afla fosta vila a lui Hagi – actualmente sediul Consulatului Chinei. In zona gasim casele lui Nicusor Constantinescu, Stere Samara sau Andrei Bosanceanu. Imobilul lui Baclea iese insa in evidenta prin gardul electric montat la strada. Plasa din tabla gaurita arata ca pe acolo trece destul curent pentru a te face sa renunti la orice idee de a atinge gardul. Pentru a evita orice eveniment neplacut, oamenii ocolesc pe cat pot portiunea respectiva. In zona exista insa si un liceu si o scoala, plus la cateva strazi, Casa de Pensii. Legislatia romaneasca nu are prevederi speciale cu privire la gardurile electrice, dar exista norme europene referitoare la asemenea instalatii. Aparatele trebuie sa produca doar impusluri electrice, foarte scurte, care sperie numai, nu si ranesc. Astfel de instalatii se folosesc pentru a tine la distanta animalele. Multe gospodarii de la munte au fire electrice care indeparteaza ursii din zona. Tocmai de aceea, toate instalatiile care se vand in Romania sunt pentru animale. In Constanta nu exista insa ursi care sa se plimbe pe bulevarde. Desi in tara noastra legea nu interzice in mod expres folosirea curentului electric pentru potejarea proprietatii, cei care o fac risca sa fie pedepsiti daca apar victime electrocutate. Proprietarul risca pedeapsa maxima, fie pentru vatamare corporala, fie pentru tentativa de omor, daca se va constata ca gardul lui ar rani sau ucide un copil sau un batran ce foloseste un stimulator cardiac. Aici – Baclea poate avea o problema mare. Avem si un fragment de lege ;

În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 12 alin. (4) şi art. 47 alin. (1) din Legea protecţiei muncii nr. 90/1996, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

Articolul 1

(1) Prezenta hotărâre se aplică unor echipamente electrice de joasa tensiune fabricate în ţara sau importate, destinate pieţei interne.

(2) În sensul prezentei hotărâri, prin echipament electric de joasa tensiune se înţelege orice aparat sau echipament proiectat să fie utilizat la o tensiune nominală cuprinsă între 50 V şi 1.000 V în curent alternativ şi între 75 V şi 1.500 V în curent continuu.

Articolul 2

Echipamentele electrice prevăzute la art. 1 alin. (1) şi (2) pot fi puse pe piaţa sau utilizate numai dacă nu pun în pericol securitatea oamenilor, animalelor domestice şi bunurilor mobile şi imobile.

 

Navele –sursa bogatiei

Din 1991 şi până în prezent, societatea Cosena a exploatat un parc de aproximativ 46 de nave. Topurile de specialitate îl creditează pe Adolf Baclea cu o avere de peste 100 de milioane de euro, bani realizaţi exclusiv din transport maritim şi activităţi portuare. A avut si ceva probleme la inceputul anilor 2000, atunci cand era chemat impreuna cu Veriotti de la Corona Shipping sa dea declaratii la Parchet. A ramas totul la nivel de declaratii, iar Baclea si-a continuat cursa spre imbogatire. Baclea este prieten bun cu Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Portuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime. Bogatu apeleaza in mod regulat la Baclea atunci cand are nevoie de bani. Imprumuta in mod constant sume intre 500.000 si 1.000.000 euro, bani pe care ii recunoaste oficial in documente. Adolf Baclea detine si o casa istorica. Fosta casa Somanescu situata pe bulevardul Elisabeta – in fata Cazinoului. Un imobil renovat in totalitate si care este sediul oficial al companiei Cosena.

Hobby – Golful in Bulgaria

Iubitor de golf, Adolf este client al resortului de lux – Black Sea Rama situat pe malul marii la Varna. Terenul de acolo este destinatia favorita a milionarului ( de altfel – un bun jucator de golf). Acesta plateste 1600 euro taxa /an pentru a fi membru in clubul Rama. Plus 788 euro pe saptamana de cazare. Adolf Baclea a fost campion la seniori – editia din mai -2019 a campionatului de amatori al Bulgariei desfasurat la resortul Rama. Pe acelasi loc 1 – dar la femei, Marioara Mema – o buna prietena a lui Baclea. Femeie de afaceri pe care o gasim in consiliul de administratie al BRD sau la sefia Turism –Hoteluri Prahova. Colegi de golf sunt si Vernel Craciunescu- Preşedintele Consiliului de Administraţie al Confarg SA si fostul jucator de tenis – Segarceanu Florin.

Apare insa si o intrebare retorica : Cat curaj sa ai ca parinte la cativa ani de la sfarsitul celui de al doilea razboi mondial, mai precis la trei ani, in 1950 –anul nasterii lui Baclea, sa pui copilului numele de ….Adolf. Cand Europa inca fumega dupa genocidul lui Hitler.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Secție de Gastroenterologie la Spitalul Clinic

Patinoarul plutitor a lui Jean Tucan intra in verificari