in

MINI-SPECTACOL DE DRAGOBETE PENTRU VOI, DIN PARTEA TRUPEI DE DANSURI „FRESH“ A CENTRULUUI DE PLASAMENT „DELFNUL“ DIN AGIGEA

Trupa de dansuri „Fresh“ a Centrului de Plasament „Delfinul“ din Agigea a susținut un mini-spectacol virtual cu ocazia zilei de 24 Februarie, sărbătoarea românească a dragostei și a iubirii.
Copiii au pregătit și un dans special ce prezintă o poveste despre dragoste și încredere.

Trupa „Fresh“ s-a înființat în anul 2016, totul pornind de la o simplă joacă. Dansul era, pe atunci, doar o modalitate prin care copiii se recreau însă, în scurt timp, a devenit o provocare asumată care a atras după sine participări la concursuri locale, naționale și internaționale, multe cupe, diplome și medalii. Acum, pentru copii, orice concurs de la care nu pleacă măcar cu un premiu, este o dezamăgire imensă și un motiv de a se antrena și mai mult pentru următoarea competiție. Palmaresul trupei în nici 5 ani de există este uimitor: „sunt 127 de trofee, 30 de diplome de participare și 500 de medalii, iar medalii de participare, 80“, a declarat antrenorul trupei, Chenan Iomer.

Mai în glumă, mai în serios, copiii spun că el, CHENAN, ar fi, de fapt, omul „vinovat“ pentru tot, fie că e vorba despre lucruri bune, fie că este vorba despre lucruri mai puțin bune: Chenan este de vină că nu se potrivesc costumele, este de vină și atunci când copiii sunt obosiți, sau când muzica nu se aude așa cum trebuie, când decorul nu este complet etc. Acestea sunt doar glume din interiorul trupei. De fapt, toți îi sunt recunoscători pentru timpul pe care și-l dedică trupei și pentru toate eforturile pe care le face pentru ei.
Trupa avea 6 membrii dar, acum, a rămas cu 5 pentru că Sibel a renunțat – a dat dansul pe desen. Și pentru asta, se pare că tot Chenan este de vină, pentru că el, împreună cu ceilalți educatori a descoperit talentul lui Sibel, și tot el o sprijină să se pregătească să participe, anul acesta, la o serie de competiții de pictură. „Educatorii și cu dl. Chenan mă sprijină să continui pe partea cu desenul și pictura. Da, tot dl. Chenan este vinovat și pentru aceste lucruri“, zâmbește Sibel. Fata participă la cursuri de pictură on-line cu un voluntar al Asociației „Ajungem Mari“.

Nuțica este una dintre membrele trupei în care Chenan își pune mari speranțe. Fata povestește că pasiunea pentru dans a descoperit-o aici, la centru, în urmă cu ceva ani. „Aveam 6 ani atunci. M-am gândit că ar fi bine să încep să fac și eu ceva. Stăteam prea mult la televizor. Am început să dau drumul la muzică și am început să dansez“, spune Nuțica. Nu mai știe la câte concursuri a participat, nici câte medalii are. Le-a pierdut socoteala. „Sunt multe. Sunt foarte multe“, spune Nuțica.

Cupele, diplomele și medaliile trupei Fresh sunt așezate la locuri de cinste: pe holul centrului, în biroul șefului centrului de plasament, dar și în sala de antrenamente, iar spațiile devin acum neîncăpătoare pentru toate. Trupa are un repertoriu format din dansuri populare, dansuri moderne, salsa, cha-cha, merengue, zumba, dans sportiv, contemporan și balet.

Chenan realizează toate coregrafiile trupei împreună cu toți copiii. Fiecare are câte o idee, un cuvânt de spus și este ascultat.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Liceu militar cu sarma ghimpata la gard

Accesul persoanelor cu deficiențe de vedere ar putea fi facilitat, în mijloacele de transport în comun din județul Constanța.