in ,

MIRACOLUL DUNĂRII II / Expoziție de artă vizuală

Astăzi, 8 octombrie 2021 debutează expoziția de artă vizuală online „Miracolul Dunării II” semnată de artistul Anișoara Ivanov. Lucrările pot fi vizionate pe simezele virtuale ale Galeriei de Artă „Virgil Coman” https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561.


Anișoara Ivanov este doctor inginer și profesor de fizică la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” Tulcea dar pictura este pasiunea care îi oferă culoare și încredere în viața cotidiană și dese momente de introspecție.
Anișoara Ivanov spune că „Mă simt strâns legată de ținutul dobrogean. Sunt născută într-un sat situat pe malul lacului Razelm,satul Iazurile, localitatea Valea Nucarilor, județul Tulcea. Din anul 1987 sunt absolventă a Facultății de Fizică din București.

Subiectul preferat este peisajul dunărean. Este multă pace și sensibilitate în nevoia mea de claritate și de puritate. Întreaga colecție prezentă în Galeria de Artă „Virgil Coman” privește natura așa cum este ea, iar grandoarea peisajului vine din lumina blândă a tablourilor.
În lucrările mele doresc să evidențiez frumusețea pură și unică, inefabilul realităților dunărene. Pictura este o formă de magie în această lume și dă o imagine a stării noastre, a dorințelor. În arta mea am încercat să transmit vizual impalpabilul , calmul și durabilul locurilor.

Aduc mulțumiri maestrului Gheorghe Neață care m-a îndrumat și de la care am învățat sesizarea aspectelor profunde ale lucrurilor și modul în care, prin folosirea desenului și a culorilor, pot comunica propria viziune. Un tablou are o viață a lui și trăiește prin omul care îl privește.”

Grafica pentru expoziția„Miracolul Dunării II” este realizată de artistul vizual Zoița Nicoleta Panciu, colaborator și curator al Galeriei de Artă „Virgil Coman”, organizarea și curatoriatul expoziției fiind asigurate de dr. Laura Stroe, Asociația Culturală Wild Art.

 

 

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pandele a daramat vechiul sediu CFR de la Gara

Primarul localității Castelu intră în greva foamei