28.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

Mirajul Salii Polivalente

Au trecut mai bine de zece ani de cand a aparut ideea cu Sala Polivalenta. Starnita electoral de Nicusor Constantinescu si Radu Mazare, intentia a ramas la acelasi nivel si sub Decebal Fagadau. Dar cat de bine suna in 2008 comunicatul administratiei locale : ,,Constanta va avea cea mai moderna sala polivalenta din Romania, care va rivaliza cu cele din marele orase din lume. Demarat la initiativa autoritatile locale, proiectul va fi finalizat pina la cel tirziu 1 iunie 2010, deoarece in luna septembrie a aceluiasi an orasul de la tarmul marii va gazdui a doua editie a Jocurilor Marii Negre, competitie la care vor participa peste 3.000 de sportivi din 9 tari riverane .” Suntem in 2019, la anul sunt alegerile locale, iar proiectul a fost scuturat de praf si aruncat din nou in ochii opiniei publice. Inainte de a trece in revista situatia la zi, pozele de la fata locului arata ca nimic nu s-a miscat la fata locului . Aproape 3 milioane de euro au fost platiti in 2008, firmei C3D Architects, societate ce trebuia sa elaboreze studiul de fezabilitate , proiectul tehnic, detaliile de executie,etc. C3D Architects – firma aflata in gratiile lui Mazare si Constantinescu. Revenind la timpurile mai apropiate, Compania Naţională de Investiţii a semnat in decembrie 2018, contractul privind execuţia lucrărilor aferente obiectivului de investiţii „Sală Sport Polivalentă“ din Constanţa. Cu o asociere cam ciudata. S.C. EUROMATERIA S.R.L, S.C. ADURO IMPEX S.R.L, CONPAT SCARL – DELTA CON S.R.L, RESEARCH CONSORZIO STABILE S.C. ARL. SC EUROMATERIA SRL este firma care a contestat licitaţiile publice organizate de Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea Cazinoului.

Valoarea contractului de finanţare este de 67.913.330,34 lei (cu TVA, cote şi taxe incluse), iar durata lucrărilor de proiectare şi execuţie ar fi de 27 de luni . Din punct de vedere funcţional, clădirea cuprinde: zona terenului de joc cu caracter multifuncţional , baschet şi volei, cu zonă de protecţie specifică fiecărui sport, conform instrucţiunilor fiecărei federaţii sportive în parte, zona gradenelor, locuri pentru spectatori VIP şi reprezentanţi ai presei, precum şi locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Totul suna foarte bine, exact ca acum zece ani . Problemele tinute sub pres sunt cele legate de teren. Suprafata de pamant in cauza are o situaţia juridică incertă. In desenele realizate de proiectanţi, actualul teren de rugby, dat în folosinţă unui club de sport, va trebui dezafectat. Iar o altă intindere de pamant este proprietatea unei persoane juridice, care a depus contestaţie la Primăria Constanţa. ANAF are si el ceva interese acolo, deci practic, o mare parte a suprafeţei terenului viitoarei săli polivalente este în litigiu. Pana de curand, suprafete de teren intre 500 si 3000 de mp erau scoase la vanzare in zona respectiva. In acest moment , nu mai exista nici o bucata de pamant disponibila pe piata acolo.

Principalul jucator si cel care in fapt a initiat actiuni in instanta impotriva Primariei , este Berberian Vlad. Familia Berberian are planuri mari in zona Salii Polivalente. In 2015 , Georgeta, Ruxandra Ioana şi Vlad Berberianu au solicitat emiterea acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu regim de înălţime D+P+6E şi destinaţia de locuinţe colective, cu spaţii comerciale şi servicii, dar şi pentru amplasarea unui post de transformare în interiorul proprietăţii pe care o deţine pe str. Badea Cârţan, exact in zona cu pricina. Georgeta (59 ani) şi Vlad Berberianu (38 de ani) au locuit în Capitală, dar în 1998 au renunţat la cetăţeania română, de atunci având domiciliul în Germania. Bucureştenii se afla în prezent în litigiu cu Primăria Constanţa, deoarece revendică un imobil, dar cer si retrocedarea unui teren, tot in zona Badea Cartan.

Marius Stirbu

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Cum arata vila lui Nicu Halep – fratele Simonei

Familia Halep se afla in topul Forbes cu o...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Modernizarea stației CF Valu lui Traian

CFR SA a primit cinci oferte la procedura de...

Si cand merge cu SUV-ul… Gigica este ,,Superior”

Exact asa este denumit varful de gama de la...

Terenul lui Felescu din centrul orasului

Proprietatea lui Mihai Felescu se afla la cativa pasi...

Noua masina a medicului Tudose Bogdan e una …veche

Tudose BogdanUn Corvette din 1990 a intrat in colectia...

Categorii populare

spot_imgspot_img