in

Mobitom – Pomacost si vegetatia fantoma

O parte din obligatiile contractuale ce reveneau firmelor Mobitom si Pomacost , nu au fost materializate nici acum.

Banii s-au incasat insa. Totul frumos la vedere in centrul orasului. In 2015 Primaria Constanta a organizat o procedura publica pentru atribuirea contractului „Achiziţie execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţii – Reabilitarea şi amenajarea Parcului Arheologic” – Constanţa. Caștigătorul proiectului a fost asocierea SC Mobitom SA – SC Pomacost SA. Ambele sunt firme de casă ale fostei administratii Mazare. Trei ani le-a trebuit sa poata schimba putin fata parcului, iar primaria a platit aproximativ 3 milioane de euro pentru asta. Cam 150.000 de euro au fost cheltuiți pentru trei closete publice, de 18 mp fiecare, iar alți 100.000 de euro au fost acordati pentru amenajări dendrologice.

Mai pe inteles, copaci, flori si gard viu. Conform documentelor , ar trebui sa vedem pe teren intreg parcul inconjurat de un gard viu, suprafata totala plantata fiind de 1280 mp. Pe hartie. In realitate nu exista decat cateva tufe pricajite mostenite de la infiintarea parcului in anii ‘60. Tot in contract exista si reabilitarea totala a zidului fostei cetati Tomis. Este vorba de ramasitele zidului de aparare si a portii, vestigii antice ce pot fi vazute de-a lungul portiunii bulevardului Ferdinand, de langa Harta Arheologica.

Nu suntem carcotasi, dar zidul a ramas la fel ca inainte, iar mai mult decat atat, degradarea lui este in curs de desfasurare pe partea de interior, unde vegetatia sapa efectiv in el.
Marius Stirbu

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sale offer / Radu Mazare .ro la mezat

Plimbarea anuala a palmierilor / Totul la doar 23.221 lei fara TVA