in

Monstruozitatea de beton din piata Ovidiu isi schimba infatisarea / Skantzikas de la Oro vrea sa isi mute biroul in vara lui 2019

Buncarul de beton si sticla din piata Ovidiu isi va schimba infatisarea. Se potrivea cu arhitectura zonei exact ca nuca in perete si facea nota discordanta in raport cu toate cladirile de secol 19 din zona. Ioannis Skantzikas , cel vestit pentru ca aparea in declaratia de avere a lui Radu Mazare cu o datorie ipotetica de 600 mii euro catre fostul edil, a decis in final sa demareze lucrarile de reconstructie a cladirii de la numarul 4 din piata Ovidiu. De tocmai acum? Pentru simplul motiv ca s-a incheiat termenul de achizitie a cladirii prin sistem leasing. Ca de obicei , in astfel de cazuri exista o increngatura a naibii de complicata prin firme si persoane mai mult sau mai putin celebre. Poveste cladirii incepe in 1997 , atunci cand mostenitorii familiei Weintraub obtin o autorizație de constructie de la Primăria Constanța, condusa la aceea vreme de Gheorghe Mihăieș.

 

In 1999 , Weintraub vinde terenul către SC TOTAL RT SRL. Firmă care se apuca de construit colosul de beton. In 2001,TOTAL SRL intră în faliment si chiar daca este reprezentată de avocatul Ionel Hașotti, societatea este executată, iar terenul și clădirea sunt vandute la licitatie în schimbul sumei de 1,17 milioane de dolari, catre turcii de la Finans Bank. Dupa cativa ani, in 2006, banca turca vinde la randul ei si ruina ajunge la SC Tomini Trading, pentru 800 mii euro. Afacere paguboasa pentru Finans Bank , dar profitabila pentru Panagiotis Vatistas si Georgios Vatistas – asociatii de la Tomini. In 2008 , cei doi vand cladirea si terenul pentru , atentie : 2,5 milioane de euro . EFG Leasing IFN isi completeaza astfel parcul imobiliar cu ditamai dilema de beton . EFG Leasing IFN SA este subsidiara de leasing din Romania a Grupului Eurobank EFG Grecia si actionarul majoritar al Bancpost SA. Exista vorba ca banca nu iese in pierdere niciodata. Mergand pe acest proverb, EFG Leasing IFN vinde imediat cladirea si terenul în leasing către SC ORO INVEST SRL, in schimbul sumei de 3,3 milioane de euro. Garantul SC ORO INVEST SRL in afacere fiind SC BLACK SEA SUPPLIERS SRL, ambele firme fiind reprezentate legal de Dragoș Stoian. Dupa zece ani, Ioannis Skantzikas , bossul de la SC ORO , a ajuns la zi cu plata leasing-ului si incepand cu luna august a acestui an se poate ocupa de reabilitarea cladirii. Locul viran de langa cladire a fost deja inchis si primele semne arata ca lucrarile vor demara in curand . Skantzikas vrea ca in vara lui 2019 sa admire marea din biroul aflat la ultimul etaj . Ioannis Skantzikas este un apropiat a lui Radu Mazare si nu intamplator , asociat in SC Blue Beach Srl cu vestita Sorina Gina Hortolomei Moscu. Blue Beach detine doua vile turistice in statiunea Mamaia. Inca ,,dator” la Mazare cu jumatate de million de euro, Skantzikas este patron la SC Black Sea Suppliers SRL, Metal Trade SRL, Europroiect SRL, Romexpress Line SRL, Instalatorul SRL, Oro Invest SRL, Oro Construct SRL şi Iolkos Invest SRL.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

De ce au rasuflat usurati patronii de cafenele dupa plecarea lui Mazare in Madagascar

Regele imobiliarelor / Patronul Tonis Trade iubeste casele vechi