in

Mozaic Cultural – Voiaj muzical identitar

CONSILIUL JUDEȚEAN CONSTANȚA prin Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada organizează miercuri, 20 iulie, ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin evenimentul cultural-artistic Mozaic Cultural, un spectacol pe note și acorduri muzicale conjugate într-o vastă gamă repertorială națională și internațională.

Așa cum bine se știe, prin Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada se organizează spectacole cultivând identitatea folclorului românesc, ca unic rol de prezervare a identității noastre naționale. De netăgăduit, folclorul muzical – asemenea științei sau moralei este una dintre formele conștiinței sociale care relevă cele mai profunde sentimente ale firii umane. În muzica cultă, atât în faza sa incipientă cât și mai târziu, folclorul a constituit o sursă permanentă; pe de altă parte, și repertoriul folcloric s-a îmbogățit cu melodii de proveniență cultă. Iată una dintre abordările relevante ale evenimentului cultural-artistic Mozaic Cultural.

Așadar, fiind în plin sezon estival când Constanța este nucleul în jurul căruia gravitează un melanj de genuri muzicale, Centrul Cultural Județean Constanța Teodor T Burada și-a propus să construiască liric un mozaic de suflet prin care să încântăm atât publicul nostru fidel cât și orice spectator care alege să călătorească muzical pe axa timpului, prin melodii memorabile naționale și internaționale.

Orchestra condusă de maestrul dirijor Cristian Obrejan și grupul de dansatori condus de maestrul coregraf Ștefan Coman care compun Ansamblul Folcloric Profesionist Brâulețul – una dintre emblemele de necontestat ale Centrului Cultural Județean Constanța Teodor T. Burada, alături de interpreții atât de îndrăgiți de dumneavoastră: Daniel Pop și Elena Plătică vă vor garanta o seară cu puternice infuzii tradiționale și o atmosferă de petrecere.

Prin onoranta participare a unei mari artiste autentice a muzicii românești – Daniela Vlădescu – artist creator cu care se identifică firesc parte a operetei românești se revalorifică clasicul, tradiționalul, se reinterpretează zona de popular și popular-cult, se face conversia către celelate piese definitorii ale mozaicului, desăvârșind astfel tonul evenimentului cultural artistic pe care vi-l dedicăm întrutotul.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Berdilă construieste pe Hasdeu

Apă cu presiune scăzută în localitatea Mihail Kogălniceanu, joi – 28 iulie 2022!