in

Nedelcu a scapat de chiriasii din cladirea restituita si a pus lant pe usa

Un afacerist putin spus controversat – Aurelian Gheorghe Nedelcu si o cladire ce a ajuns la el printr-o restituire la fel de dubioasa. Itele afacerii cu imobilul situat pe strada Grigore Tocilescu Nr 2 se intind din 2006, an in care Nedelcu a venit cu o procura din partea moştenitoarei proprietarului, Olga Metaxula Topouzoglu. Persoana ce locuieste in Grecia. Nedelcu a cerut restituirea in natura a imobilului compus din teren in suprafata de 430 mp si constructie P+2. Cladirea a fost construita in anul 1932 de catre Iakovos Askitopoulos, tatal lui Olga Metaxula. Imediat dupa ce a pus mana pe cladire, Nedelcu i-a somat pe cei care locuiau cu chirie (unii din anii ’60), sa elibereze locuintele.

In imobil exista 13 apartamente (pana de curand aflate la RAEDPP). Apartamentul 13 fusese vandut deja de administratia locala in anul 1996. Mandatarul a pornit insa un razboi impotriva celor care locuiau in imobil si dupa ce a obtinut o decizie judecatoreasca, a trecut la evacuarea familiilor. S-a facut apel, exista procese pe rol in care fostii chiriasi il acuza pe Nedelcu ca a venit în calitate de mandatar cu o procură care nu era conformă cu prevederile legii.

 

Nu avea viză din partea consulatului sau al ambasadei şi nu era tradus şi legalizat de un notar autorizat din România. Pana la finalizarea tuturor actiunilor din instanta, Gheorghe Nedelcu a golit cladirea si a pus un lant pe usa masiva de fier de la intrare. Apropiat al milionarilor Virgiliu Sorin Vişenescu şi Lucian Orban (imperiul imobiliar Tomis Plus), Aurelian Gheorghe Nedelcu are ceva probleme dupa ce a ajuns sa fie executat silit din cauza unor datorii.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Vila pe doua strazi a familiei Hasotti

Boruna Chiraţa construieste apartamente peste Garajul de pe strada Smardan