in

O agentie imobilara din Cipru vinde ,,blana ursului din padure” / 500.000 euro costa un apartament in blocul Astera din portul Tomis

 

Nu cunoastem cati au dat avans pentru cumpararea unui apartament in blocul respectiv, dar stim cu siguranta, ca nu se vor muta prea curand.

Lucrările au început în anul 2002. Clădirea ce ar fi trebuit să găzduiască hotelul Constanța Sea, avea termen de executie – cel mult 3 ani. Au trecut 18 ani iar imobilul a ramas la stadiul unui schelet de beton. Astera Consulting SRL, este cea care a obţinut, în anul 2013, de la Primăria Constanţa, autorizaţia pentru finalizarea hotelului cu nouă etaje din Portul Tomis. Nu intram in itele ultra incurcate ale actionariatului. Pe scurt , Perceptual Intertrade LTD, cu sediul social în Cipru, reprezentată prin împuternicit Ablachim Dogan, şi Rico Imobiliar SRL, cu sediul în Constanţa, strada Soveja, reprezentată de administrator Ablachim Dogan sunt asociate în societatea Astera Consulting SRL. Cât priveşte Perceptual Intertrade LTD, cu sediul social în Cipru, este deţinută de Gabriel Sorin Strutinsky. In 2018, a fost emisa o noua autorizație de construcție pentru continuarea lucrărilor la hotelul din Portul Tomis.

La cateva luni, Astera Consulting solicita o altă autorizație de construcție prin care schimbă obiectul construcției din hotel în ansamblu cu funcții mixte, de locuire, spații comerciale, spații multifuncționale, alimentație publică. Pe 6 martie 2019 certificatul de urbanism numărul 643 ar fi trebuit sa dea startul lucrarilor de amenajare. Nimic. Fara echipe de muncitori si utilaje prin zona. Mai mult decat atat, constructia pare sa se deterioreze pe zi ce trece sub actiunea vantului puternic, a aerului sarat si a ploii. Portiuni din parter si subsol sunt inundate si fierul din fundatie si structura este afectat de rugina. Dar 18 ani de abandon nu ii impiedica pe proprietarii cladirii sa scoata la vanzare apartamentele din imobil. NCH Imobiliare , o agenție imobiliară din Nicosia, Georgiou Markidi – Cipru, face reclama locuintelor de lux din bloc.

Un apartament cu trei camere, 118 mp, trei bai si terasa, costa aproximativ 500.000 euro. Nemobilat si cu parcare in aer liber in fata cladirii, apartamentul de jumatate de milion de euro pare o oferta demna de – neluat in seama. La etajele superioare exista in proiect si apartamente de un milion de euro. De la obtinerea ultimei autorizatii – martie 2019, cladirea ar fi trebuit terminata de mult si apartamentele ocupate. In schimb, la termen a fost pus 2021 si cu precizarea ca documentele sunt inca …in lucru.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Samara a iesit sa mature frunzele

Giuliano Talpes incearca de sase ani sa mansardeze cladirea din Piata Ovidiu