in ,

O fila din vremurile de glorie a lui Mazare

Cateva imagini care dovedesc cat de usor poti trece de la rege – la aproape nimic. Rasfoind prin arhiva am regasit ceva fotografii care il aratau pe Radu Mazare in postura ,, ma doare la basca “ de toti si de toate.

Facea unde il apuca. La propriu. Imaginea de mai sus il prezinta cand se usura pe cauciucul masinii, undeva, la capatul Mamaiei, pe plaja – in vazul tuturor. Era apogeul lui Mazare. Tot in acel an, a ridicat stacheta arogantei la maxim.

Defilarea pe podium, alaturi de manechinele timorate, el in uniforma de nazist, ele mai mult dezbracate. Cat de mandru si de sigur era Radu Mazare – atunci. Chiar daca si-a pus, nu Romania, tot globul, in cap, purtand acea uniforma de ofiter german, nu i-a pasat.

Israelul a protestat oficial, considerand un derapaj atitudinea lui Radu Mazare. Pe el, l-a durut in dos. Mai mult decat atat, si-a pus copilul sa defileze alaturi de el, baiatul fiind ,,simplu soldat german”. A declarat ca ,,totul era o simpla recuzita de teatru. L-a pierdut insa cureaua. Catarama de la uniforma era originala – stantata cu emblema Wehrmacht-ului.

Vara aceea l-a costat scump.

Vechii greci aveau o vorba ,, Cand vor sa te piarda – zeii, mai intai iti iau mintile” . Cam asa a fost si in cazul lui Radu Mazare. Trufia si lipsa de masura l-au coborat jos – in celula.

Ce diferenta, intre primarul cel sfidator si actualul Mazare. Acum, citeste mult in inchisoare si a devenit mult mai smerit. Romanii au si ei o vorba ,, Lupul isi schimba parul – dar naravul – ba” . Asteptam sa il vedem pe Radu Mazare in libertate pe strazile Constantei. Vedem atunci.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Ce vila frumoasa are Tudosescu de la Valrom

Ce a ridicat Pandele pe locatia fostului sediu CFR