in ,

Pe unde ajung trotinetele electrice

Te impiedici de ele prin tot orasul. La propriu. Au invadat strazile – trotuarele si au devenit rapid un pericol atat pentru cei care le folosesc cat si pentru conducatorii auto.

E o nebunie pe unde gasesti aceste trotinete. De multe ori, stai si te gandesti; cum naiba a ajuns trotineta aici ! La fel, cine stie cate sunt demontate prin curti ascunse vederii. Romanul e strangator si inventiv. Cu siguranta gaseste o utilizare pentru acumulatorii sau pentru rotile trotinetei. Dar, probabil, afacerea e profitabila si pierderile de neluat in seama, asta dupa ce vedem cum zi de zi apar alte,,stive” de trotinete pe trotuar.

Am gasit trotinete scufundate in bazinul portului Tomis, pe plaja ( cine a incercat sa mearga pe nisip – chiar a avut ambitie), prin boscheti, pe scari ( trebuie multa ardoare sa le cari tocmai acolo), prin unghere de tot felul. Imaginile vorbesc insa de la sine.

Pana la urma insa, care e treaba cu ele ? Să mergi cu Lime costă 3 lei pentru a debloca trotineta şi fiecare minut al cursei este taxat cu 0,7 lei. Deblocarea se face prin intermediul unei aplicații. Ca sa atraga clienti, Lime ofera un abonament cu număr nelimitat de închirieri , respectiv 18 lei pe săptămână. E un spil aici. Acel preț se referă doar la deblocarea trotinetelor. Timpul petrecut efectiv in trafic e taxat la fel. Iar daca vrei sa mergi doar cu trotineta la munca, trebuie sa te astepti la un minim de 150 lei cheltuiti. Cei care vor să conducă trotinete electrice trebuie să aibă cel putin 14 ani. Pe hartie, e interzis transportul pasagerilor, in fapt, se circula destul de des la dublu.

La fel, casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, dar nu am vazut nici un pusti purtand casca. Lime este un startup american ce funcţionează în întreaga lume. Afacerea a fost deschisa în 2017 de către antreprenorii Toby Sun şi Brad Bao. Acestia vor sa intre in Romania si cu biciclete. In acest sens, au semnat un acord cu Uber pentru a furniza biciclete pentru serviciul Uber Bikes. Lime are un competitor in Europa. Firma Bolt, care furnizează deja trotinete electrice în mai multe oraşe si care va intra şi pe piaţa românească. Lime functioneaza la Cluj-Napoca

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Informare publică: Avarie pe rețeaua electrică la Stația Palas!

Te doare sufletul când vezi ce frumusețe de copaci vor fi taiati pe malul marii