in

Politistul Constantin Iulian era ,,frate” cu infractorii / Informati din timp – hotii ii asteptau pe anchetatori cu cafea calda si gogosi

Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a fost înregistrat şi instrumentat dosarul cu nr. 29/P/2020. Practic, în acel dosar se documenta activitatea unei grupări infracţionale sprijinită de lucrători de poliţie, care s-au orientat spre săvârşirea de furturi şi acte de delapidare combustibil. In final a fost descoperit si un ,,cuib” de braconieri ce isi desfasura activitatea sub ,,aripa” unui politist. Astfel, au fost efectuate un set de percheziţii domiciliare autorizate de judecătorul de drepturi şi libertăţi. Întrucât au apărut sincope în activitatea de administrare a probaţiunii, situaţia a trezit suspiciuni, motiv pentru care au fost efectuate verificări operative care să ateste dacă suspiciunile de divulgare a informaţiilor din anchetă au sau nu bază reală.

In capcana a cazut un lucrator de politie judiciara – Constantin Iulian. Acesta i-a divulgat lui Tanase Daniel toate datele despre iminenţa sosirii la domiciliul lor a organelor judiciare. Constantin Iulian chiar le-a cerut să nu mai vorbească la telefon, cerere făcută în mod repetat, cu atenţionarea suplimentară ca trebuie să ascundă de urgenţă mijloacele materiale de probă deţinute ilegal precum plase de pescuit ori, evident, peşte braconat sau orice altceva deţinut contra legii. Cand s-au pus în lucru mandatele de percheziţie domiciliară, s-a constatat că – hotii aşteptau echipele operative cu cafea caldă, pregătită şi cu porţile deschise. Audiat fiind, în prezenta apărătorului din oficiu, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei deşi a încercat să o bagatelizeze, pe ideea că „ar fi sfătuit hoţii să nu mai fure”. Procurorul NIŢĂ TEODOR din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa: – examinând materialul de urmărire penală a decis trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului – CONSTANTIN IULIAN – MIREL, fiul lui ION și FLORICA, născut la data de 13.10.1967 în Medgidia, Județul Constanța, pentru folosire de informații nedestinate publicității/permiterea accesului unor persoane neautorizate la acestea, prev. de art.12 lit.b din Legea nr. 78/2000. In sarcina – fostului de acum politist, au fost stabilite cheltuieli judiciare în cuantum de 7500 lei.
M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sorin Rugina apreciaza berea rece

Nu a reusit sa o vanda asa ca o ,,ambaleaza”