in

Popescu de la Aries ridica un bloc in zona Peninsulara

Vila sau bloc ? A pornit ca o renovare pentru vila cu arhitectura mediteraneana si a sfarsit cu un ditamai bloc ridicat in spatele cladirii interbelice. Popescu Adrian merge pe acelasi plan ca si Iustin Roman cu fosta Gradinita 1 demolata si pastrata doar o parte din fatada. Restul bloc. O vila superba cu iz mediteranean situata pe una din stradutele zonei vechi. Peste drum este sinagoga, iar unul din pereti este lipit de fostul Club Portul.

Dupa cum se vede in fotografia realizata in 1937, imobilul are un stil neobisnuit si pare de undeva de pe Coasta de Azur. In Constanta mai exista inca doua vile asemanatoare ca si stil arhitectonic, ambele fiind crutate de proprietarii care au dorit sa pastreze farmecul caselor. Nu si in cazul afaceristului Popescu. Acesta a vazut oportunitatea dezvoltarii unui business pe terenul vilei.

Astfel a aparut un bloc din beton. Vila este parte acum din constructia noua si deja si-a pierdut originalitatea. Strada are doar cateva cladiri, toate incluse pe lista monumentelor istorice, cel mai cunoscut imobil din zona find casa Aleon ridicata la sfarsit de secol 19.

Doar Popescu Adrian stie reteta. De a ridica un bloc in randul caselor istorice. Zilnic, patronul de la Aries isi parcheaza Audi-ul A8 in fata cladirii si verifica starea lucrarilor. Societatea Aries Logistics SRL a luat fiinţă în anul 2007 şi are sediul social în municipiul Constanţa. Compania este controlată de Astramar Shipping And Consulting SRL, cu 5% din capitalul social şi Popescu Adrian, cu 95% din capital. Astramar Shipping And Consulting SRL a luat fiinţă în 2003. Asociaţi sunt Popescu Aristotel, cu 90,91% din capitalul social şi Popescu Aurelia, cu 9,09% . In trecut au existat insa asocieri destul de ciudate. Cu Dan Nimerceag ( soţul judecătoarei Georgeta Barbălată) sau cu Laura Buşu ( fiica lui Dumitriu Cilibia – Petrocons). Alte firme în care este implicat Adrian Popescu: Aries Interlink, SC Clipper Shipping Agency SRL, Transterra Logistics SRL SC Benemar Maritime Shipping, SC Aries Logistics şi Triton Marine Oil.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Informare publică: Avarie pe bulevardul Mamaia din Constanța

Atenție, se întrerupe furnizarea apei în cartierul Poarta 6!