Initial, a lansat informatia ca este proprietarul a 40.000 mp de teren. Asta ar fi insemnat ca toata valea Portului – de la Poarta 5 la 6, era a lui. Dar, in acelasi timp, marele latifundiar Floristean umbla cu o harta cadastrala si ii taxa pe toti cei care au gradini pe valea Portului.
Zeci de pensionari ce ingrijesc petice de pamant si isi sapa rasadurile de ceapa, au trebuit sa dea zeciuala lui Floristean. Pe motiv ca el este proprietarul pamantului. Se preta la 2 sau 3 sute de lei, de la fiecare pensionar. Oamenii, disperati ca nu mai au unde sa coboare si sa isi planteze legumele, ii dadeau banii.
Cine nu platea, suferea consecintele. Impreuna cu niste haidamaci, Floristean le taia copacii si le distrugea rasadurile. La un moment dat, oamenii s-au prins ca e ceva necurat la mijloc. De ce nu a imprejmuit Floristean zona proprietatii sau de ce nu exista afise cu proprietate privata ? Oare nu cumva minte ? Plus ca, la un calcul sumar, Floristean trebuia sa plateasca la impozit niste sume colosale pe un teren de 40.000 mp, intravilan. Nici Tiriac nu isi permitea sa tina atata teren liber si sa plateasca impozite de zeci de mii de euro. Asa ca, pensionarii nu au mai achitat nici un bir. Intre timp, Floristean cel batran a murit.
Mostenitorul impreuna cu un anume Chiranescu Cristian, au obtinut o decizie definitiva vizavi de terenul respectiv. Si ce sa vezi – oficial. Terenurile insumeaza o data 3.500 mp sus pe langa strada Brizei si alti 1.400 intre blocurile de pe Pajurei. Nici macar 5.000 mp. Departe de mosia de 40.000 mp. Si uite asa a jupuit Floristean de bani pe saracii pensionari, care aveau tarlaua departe de locatia proprietatii.
Terenul situat intre cladirile de pe Pajurei – e posibil sa ajunga parcare privata. E un zvon. Pe cei 3.500 mp de la strada vor fi ridicate trei blocuri cu regim de înălțime maxim P+5-7e. Problema e cu inaltimea. Zona e predispusa la alunecari de teren.
M.S.