28.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

PROCES VERBAL AL ȘEDINȚEI ORDINARE DIN DATA DE 26 august 2022

 NR. 9.624/26.08.2022

 Încheiat astăzi, 26.08.2022, în ședința ordinară a Consiliului local al comunei Castelu, la care participă un număr de 15 consilieri, din care dl Dincă Marian, și dna Mușat Mariana online – telefonic, din totalul de 15 consilieri în funcție.  

Are cuvântul dl Corneliu Mihon – secretarul general al comunei care supune la vot procesul – verbal al ședinței ordinare din data de 19 august 2022.

Dl Cherim Gevat care arată că a solicitat modificare ROF a Consiliului local în ceea ce privește prezența fizică la ședințele ordinare. Amendamentul fiind respins; va veni cu acest amendament.

Dl preşedinte de şedinţă Drugă Ilie Nelu arată că a solicitat consemnarea în procesul verbal la votul proiectelor de hotărâre și nominalizarea votanților.

Are cuvântul dl Corneliu Mihon – secretarul general al comunei care arată că va nominaliza în procesul verbal votul consilierilor.

Nemaifiind observații, se aprobă cu 15 voturi pentru,  procesul – verbal al ședinței ordinare  din data de 19 august 2022.

 

Are cuvântul domnul primar Nicolae Anghel care propune aprobarea următoarei ordine de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Local nr.71 din 19.08.2022 privind aprobarea încheierii unei asocieri în participațiune pentru exploatarea argilei în perimetrul Castelu, Județul Constanța – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii unei asocieri în participațiune pentru exploatarea argilei în perimetrul Castelu, Județul Constanța – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea solicitării prelungirii scrisorii de garanție a proiectului „Modernizare drumuri de interes local în comuna Castelu, județul Constanța” din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii S.A. – IFN Bucureşti – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;

 

Nefiind observaţii, se supune la vot şi se aprobă în unanimitate ordinea de zi.

 

Dl Rusu Ghiţă care arată că amendamentele verbale ale unor consilieri se aprobă, iar ale altora nu.

Are cuvântul domnul primar Nicolae Anghel care prezintă Referatul de aprobare și Proiectul de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Local nr.71 din 19.08.2022 privind aprobarea încheierii unei asocieri în participațiune pentru exploatarea argilei în perimetrul Castelu, Județul Constanța – inițiator Primarul comunei – domnul Nicolae Anghel;

Are cuvântul dl Corneliu Mihon – secretarul general al comunei care prezintă Raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei.

Are cuvântul dl Ghiță Marius președintele Comisiei de specialitate nr. 1 din cadrul Consiliului local care prezintă Raportul favorabil al comisiei.

Are cuvântul dl Cherim Gevat președintele Comisiei de specialitate nr. 2 din cadrul Consiliului local care prezintă Raportul favorabil al comisiei .

Are cuvântul doamna Bîrsan Adelina președintele Comisiei de specialitate nr. 3 din cadrul Consiliului local care prezintă Raportul favorabil al comisiei.

Are cuvântul Dl Drugă Ilie Nelu președinte de ședință care întreabă de ce au votat consilierii în ședința anterioară pentru încheierea asocierii? Trebuia să votăm împotrivă și apoi să venim cu un alt proiect de hotărâre.

Doamna viceprimar Antoneta Prodan  – care arată că Dl Drugă Ilie Nelu președinte de ședință nu a supus la vot amendamentul verbal al doamnei consilier Chiru Narcisa – Caliopi pentru care inițiatorul și-a dat acordul.

Are cuvântul dl Cherim Gevat care arată că refuzul consilierilor locali pentru a vota amendamentul a fost bun așa după cum spune dl primar.

Nemaifiind observaţii, se supune la vot şi se aprobă în unanimitate revocarea Hotărârii Consiliului Local nr.71 din 19.08.2022 privind aprobarea încheierii unei asocieri în participațiune pentru exploatarea argilei în perimetrul Castelu, Județul Constanța

Are cuvântul domnul primar Nicolae Anghel care prezintă Referatul de aprobare și Proiectul de hotărâre de la punctul 2 al ordinii de zi privind aprobarea încheierii unei asocieri în participațiune pentru exploatarea argilei în perimetrul Castelu, Județul Constanța și arată că după ședința pe comisii din data de 25.08.2022 (după ora 14) au mai venit 3 oferte mai mari decât cea care face obiectul punctului 2 de la ordinea de zi a ședinței și în conformitate cu prevederile art.154, alin. (5) din OUG nr 57/2019 cu modificările și completările ulterioare formulează amendamentul la proiectul de hotărâre ca din aceste oferte să fie luată în considerație în vederea încheierii asocierii propunerea cu prețul cel mai mare.

Intervine în discuțiile Consiliului local doamna avocat reprezentanta SC MD RESURSE MINERALE SRL , motiv dl Corneliu Mihon – secretarul general al comunei arată că ședința noastră este extraordinară, nu avem la ordinea de zi înscris punctul Întrebări, interpelări, petiții, astfel încât orice intervenție a publicului sau persoanelor interesate trebuie aprobată de plenul Consiliului local. Supusă la vot propunerea de aprobarea a intervenției doamnei avocat este respinsă cu 8 voturi împotrivă și 7 voturi pentru, doamna avocat asistând în continuare la lucrările ședinței.

Are cuvântul dl Dajiu Marius care arată că în principiu este bine să alegem prețul cel mai mare oferit pentru asociere, ca beneficiu pentru comună.

Domnul primar Nicolae Anghel revine cu solicitarea de a se supune la vot propunerea cuprinzând prețul cel mai mare.

Are cuvântul dl Cherim Gevat care arată că la ședințele pe comisii a stat până la ora 16,30 cu două colege consiliere și nu i s-au adus aceste noi oferte.

Are cuvântul dl Corneliu Mihon – secretarul general al comunei care arată că programul de lucru al primăriei, inclusiv al compartimentului registratură-secretariat a fost până la 15,30.

Are cuvântul dl Gealmambet Faruc întrebând care sunt ofertele existente?

Are cuvântul doamna viceprimar Antoneta Prodan care spune că e curios cum o parte dintre colegii consilieri sunt de acord cu oferta pe care dl Drugă Ilie Nelu a amintit-o a fi 2,5 lei/mp/anual și nu sunt de acord cu prețul cel mai mare oferit de 3 lei/mp/anual.

Are cuvântul Dl Drugă Ilie Nelu președinte de ședință care arată că în ședința de astăzi votăm numai asocierea în participațiune cu SC IRIS ALY EXPLORER SRL, amendamentul la proiectul de hotărâre inițiat de dl primar face eventual obiectul unui alt proiect de hotărâre.

Are cuvântul dl Cherim Gevat care arată că în aceste condiții vor mai veni și alte propuneri de asociere.

Nemaifiind observaţii, se supune la vot şi se respinge cu 7 voturi pentru, 2 abţineri: dl Cherim Gevat și dl Ghiță Marius și 6 voturi împotrivă: dl Cosma Ion, dl Dajiu Marius, dl Drugă Ilie Nelu, dl Gealmambet Faruc, dl Huianu Gicu-Claudiu și dl Rusu Ghiță asocierea în participațiune pentru exploatarea argilei în perimetrul Castelu, Județul Constanța.

Are cuvântul domnul primar Nicolae Anghel care arată că în aceste condiții se va ține cont de propunerea dlui Drugă Ilie Nelu președinte de ședință referitoare la obiectul discuției unui alt proiect de hotărâre care să fie supus dezbaterii Consiliului local și în regim de urgență va convoca ședința extraordinară de îndată a Consiloiului local în data de 27.08.2022, ora 10.

Are cuvântul domnul primar Nicolae Anghel care prezintă Referatul de aprobare și Proiectul de hotărâre de la punctul 3 al ordinii de zi privind aprobarea solicitării prelungirii scrisorii de garanție a proiectului „Modernizare drumuri de interes local în comuna Castelu, județul Constanța” din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii S.A. – IFN Bucureşti.

Are cuvântul dl Corneliu Mihon – secretarul general al comunei care prezintă Raportul compartimentului de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei.

Are cuvântul dl Ghiță Marius președintele Comisiei de specialitate nr. 1 din cadrul Consiliului local care prezintă Raportul favorabil al comisiei.

Nefiind observaţii, se supune la vot şi se aprobă în unanimitate de voturi solicitarea prelungirii scrisorii de garanție a proiectului „Modernizare drumuri de interes local în comuna Castelu, județul Constanța” din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii S.A. – IFN Bucureşti.

Domnul președinte de ședință Drugă Ilie Nelu – declară închise lucrările ședinței extraordinare a Consiliului local al comunei Castelu.

Drept pentru care am încheiat prezentul proces verbal.

 

Castelu, 26.08.2022

 

 

PREȘEDINTE DE ȘEDINȚĂ,                    Întocmit, SECRETARUL  GENERAL AL COMUNEI,

 

           Nelu Ilie DRUGĂ                                                                   Corneliu MIHON

   

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Cum arata vila lui Nicu Halep – fratele Simonei

Familia Halep se afla in topul Forbes cu o...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Modernizarea stației CF Valu lui Traian

CFR SA a primit cinci oferte la procedura de...

Si cand merge cu SUV-ul… Gigica este ,,Superior”

Exact asa este denumit varful de gama de la...

Terenul lui Felescu din centrul orasului

Proprietatea lui Mihai Felescu se afla la cativa pasi...

Noua masina a medicului Tudose Bogdan e una …veche

Tudose BogdanUn Corvette din 1990 a intrat in colectia...

Categorii populare

spot_imgspot_img