in ,

Procurorul Niță solicita schimbarea legislatiei privind regimul deseurilor

In acest moment, situația este următoarea : -– în ordonanța de urgență 92/2021 privind regimul deșeurilor, sunt multe necorelari. Una dintre acestea este dată de sancționare importului ilegal de deșeuri. Conform declaratiilor lui Teodor Nita – procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, au fost făcute demersuri, pe linie de Minister al Mediului – că este insuficientă incriminarea importului exportului ilegal de deșeuri, pentru că cel puțin teoretic între țările din Uniunea europeană nu există import export și transfer intracomunitar. ,,Și dacă acum cat decât mai merge, după ce vom intra în Schengen.S-a terminat joaca și orice export practic de deșeuri către noi devine transfer intracomunitar neechivoc și de aceea nu mai este infracțiune, ce va fi simplă contravenție” a concluzionat procurorul Nita.

Nita este vadit suparat de lentoarea organelor competente. ,,Până în prezent, deși am sesizat ministerul Mediului în repetate rânduri și diferite structuri ale statului – în afară de vorbe nu s-a întâmplat nimic. Aceasta înseamnă cale liberă pentru transformarea Romaniei în groapă de gunoi – pentru că oricui îi convine să plătească o amendă și să ne bage sute de mii de tone de deșeuri pe gât”

Important este insa un lucru – Nita nu se lasa. ,,Legiuitorul trebuie să iasă din pasivitate si să actualizeze legea – pentru ca aceasta sa fie functionala si utila”. Altfel, ne distrugem tara cu viteza – a mai subliniat Teodor Nita.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

RAJA / Update avarie magistrala 800 Aurel Vlaicu

Informare publică: Lipsă apă în zona de est a orașului Năvodari ca urmare a unei avarii!