1.4 C
Constanța
marți, martie 18, 2025

Proiectele IULIUS integrează soluții de mobilitate, natură și zone dedicate comunității

Fie că vor să petreacă mai puțin timp în trafic, să aibă parte de experiențe diverse – cum ar fi o ieșire la restaurant după o sesiune de shopping sau o plimbare în parc în pauza de prânz – oamenii vor să își petreacă timpul în destinații în care pot găsi tot ce au nevoie pentru a-și îmbogăți viața socială sau profesională. Acest stil de viață este facilitat și de schimbarea paradigmei de dezvoltare urbană, prin apariția unor proiecte complexe, care sunt construite pornind de la identificarea nevoilor pe care le are comunitatea, orientate spre integrarea soluțiilor care să răspundă acestor cerințe.

IULIUS este un dezvoltator care s-a remarcat pentru proiectele sale de tip mixed-use, prin intermediul cărora redă comunității spații care primesc o nouă viață. IULIUS creează destinații urbane multifuncționale, care au la bază conceptul orașului de 15 minute. Acesta se traduce prin faptul că toate elementele necesare pentru o viață cotidiană de calitate – locuință, muncă, cumpărături, educație, relaxare și sănătate – trebuie să fie accesibile în 15 minute de mers pe jos. Cu această viziune, IULIUS a trasat o nouă direcție de dezvoltare urbană în trei orașe mari din România – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca- iar acum aplică aceeași abordare și la Constanța.

Conectivitate urbană – soluții sustenabile

Pentru a facilita un stil de viață activ, modern, dar și sustenabil, IULIUS pune accent pe crearea și integrarea unor soluții de mobilitate sustenabilă. Conform raportului de sustenabilitate care evaluează anul 2023, IULIUS a investit 190 de milioane de euro în parcuri, conectivitate, infrastructură și facilități publice, încurajând mersul pe jos,  cu scopul de a reduce dependența de mașini. 100.000 de locuitori – adică aproximativ 10% din populația urbană a orașelor în care se găsesc proiectele – se află la o distanță de 15 minute de mers pe jos față de centrele mixed-use dezvoltate, ceea ce le oferă un acces rapid la o gamă variată de facilități și servicii, fără să mai fie nevoie să aglomereze traficul folosind mașina. De asemenea, în toate proiectele IULIUS, distanța medie până la cea mai apropiată stație de transport public este de maximum 200 de metri, astfel că oamenii care nu locuiesc în proximitate pot ajunge cu ușurință cu mijloacele de transport în comun.

Infrastructura velo și promovarea mobilității alternative

Alături de inițiativa de a face transportul în comun mai ușor de accesat, IULIUS sprijină  folosirea mijloacelor alternative de mobilitate, oferind comunității infrastructura care să încurajeze și folosirea acestora. De exemplu, compania a creat peste 1.000 de locuri de parcare pentru biciclete. În plus, proiectele dezvoltate de IULIUS oferă facilități moderne pentru angajații care aleg să vină la birou pe două roți, precum vestiare și dușuri în clădirile de birouri. Datorită acestei abordări, mersul pe bicicletă devine o opțiune mai atractivă și mai convenabilă, contribuind în același timp la reducerea amprentei de carbon și la un mediu mai sănătos.

Implicarea în comunitate – de la sustenabilitate la cultură și wellbeing

Preocuparea IULIUS pentru a încuraja un stil de viață sustenabil merge dincolo de soluțiile de  mobilitatea verde și infrastructură, susținând activ inițiative și proiecte de impact pentru comunitățile locale. În 2023, conform raportului de sustenabilitate, compania  s-a implicat activ în numeroase proiecte de mediu, educație, cultură și sănătate, care contribuie la îmbunătățirea calității vieții și la crearea unui mediu urban mai prietenos.

De exemplu, IULIUS a lansat proiecte inovatoare de împădurire, cum ar fi campania „Every Tree Has a Story”, prin care a susținut plantarea unor copaci în Iași, contribuind la extinderea spațiilor verzi și la reducerea poluării. De asemenea, inițiativele „Fashioning Sustainability” și „Green Bag” încurajează reciclarea și reutilizarea materialelor, educând comunitatea în privința utilizării eficiente a resurselor și a reducerii deșeurilor.

Pe lângă implicarea în proiecte de mediu, IULIUS susține evenimente și inițiative culturale importante, precum „Timișoara 2023 – Capitala Europeană a Culturii”, unde compania a fost partener principal, și „TIFF (Transilvania International Film Festival)”. Acestea aduc laolaltă oameni din toate colțurile lumii și contribuie la dezvoltarea unei comunități culturale vibrante și accesibile tuturor.

Promovarea unui stil de viață sănătos este o altă direcție importantă pentru IULIUS, care susține diverse competiții sportive, cum ar fi „Semimaratonul Iașului” și evenimentul „Alergotura”.

În sprijinul antreprenorialului local și al tinerilor talentați, IULIUS a lansat programul „Go Local”, dedicat promovării afacerilor locale, dar și inițiativa de internship „Rising Stars at IULIUS”, care oferă tinerilor oportunități de dezvoltare profesională într-un mediu competitiv și dinamic.

Astfel, indiferent de aria de interes a comunității, IULIUS s-a asigurat că investește în proiecte care sunt importante pentru locuitori.

Comunitatea din Constanța, în atenția IULIUS

Pe harta dezvoltării sustenabile a IULIUS a intrat și orașul Constanța, unde compania va face o investiție de peste 800 de milioane de euro. Prin acest proiect, IULIUS va reda comunității o zonă neutilizată de mai bine de un deceniu.

Acest proiect mixed-use, cu o componentă puternică de regenerare urbană, va crea la malul mării un spațiu construit pornind de la identificarea nevoilor din comunitatea locală. Pe o suprafață de 38 de hectare, proiectul va aduce în premieră în oraș spații moderne de birouri, zone de retail în care locuitorii vor putea  găsi restaurante, magazine și cafenele, spații verzi care vor putea găzdui evenimente în aer liber, un parc generos și o grădină botanică. Fiecare colț va fi conceput pentru a răspunde  nevoilor   și dorințelor comunității constănțene și ale turiștilor, oferind o experiență urbană completă. Iar dacă ne uităm la felul în care celelalte orașe din portofoliul IULIUS au prosperat economic, din punctul de vedere al infrastructurii și chiar  al coeziunii membrilor comunității, proiectul mixed-use din Constanța are potențialul de a imprima o nouă traiectorie de dezvoltare pe plan local.

Cele mai citite

Renaște Margo al lui Popișteanu sub umbrela lui Pintilie?

A fost o vreme când era șic să îți...

Atenție, se oprește apa în zona Viile Noi!

      În vederea executării lucrărilor de racordare a noilor...

Atenție, se oprește apa în localitățile Castelu, Ștefan cel Mare, Făclia și Saligny!

În vederea executării lucrărilor de înlocuire a unui tronson...

Reședința lui Terzi Jr.

Stelian este fiul lui Nicu Terzi -  iar Terzi...

Luca de la Activ Metal Gaz SRL vrea un  D+P+2-3E pe Dobrogei

Vasile Luca prin Nutri Fitness SRL a obţinut acum...

Pe aceeasi tema

Topicuri

Renaște Margo al lui Popișteanu sub umbrela lui Pintilie?

A fost o vreme când era șic să îți...

Consilierul PSD Suru Angelina conduce un Bentley Flying Spur

Afacerile, locuința și ,,locul de muncă” sunt la Tuzla...

Pura Olimpia și terenul de 2.615.350 EUR

Un teren cu deschidere directă la mare - valorează...

Racheta de 971.357 dolari a lui Odagiu

Aproape un milion de dolari , sau după cum...

A cui e terenul dintre cele două clădiri de pe Mamaia

În Constanța, orice teren liber iese în evidență -...

Terzi și-a împărțit averea… Din păcate – la scurt timp a suferit și un AVC

În decembrie 2024, o publicație anunța decesul lui Nicu...

Ca băieții la o șuetă

Răzvan Florea a ieșit la o cafea cu fiul...

Categorii populare

spot_imgspot_img