in

Pura Olimpia vinde terenul de pe Eminescu cu 2.615.350 EUR / In 2005 a incercat sa construiasca o cladire de birouri cu trei etaje

Unul din afaceristii mai putin cunoscuti din Constanta este Pura Olimpia. Nascuta la 1 iunie 1946 la Caseiu – Cluj Napoca, Pura locuieste acum in Constanta, pe strada Mihail Kogalniceanu- peste drum de cladirea Aliantei Franceze.

In imobilul de pe Kogalniceanu locuieste si fiul ei , Narcis Paris Bacaintan. Acesta din urma este patronul de la NEDCON Maritime Manpower Supply .

Sediul firmei se afla pe Alexandru Puskin intr-o superba vila din perioada interbelica. Imobilul a fost renovat complet in urma cu cativa ani. Daca fiul (nascut si el la Cluj Napoca in 1968) are afaceri in domeniul shipping-ului, Pura este implicata in bussines-uri imobiliare. Si nu orice fel de afaceri, doar bussines-uri mari. Cea mai consistenta afacere a incheiat-o in 2004. Atunci cand, conform contractelor de vanzare cumpărare nr. 550/18.02.2004 şi nr. 4186/2003 autentificate de notar public Mariana Iosif, a reusit sa puna mana pe un teren de 2753 mp. Nu numai suprafata il face pretios ci si locatia.

 

Terenul este situat pe malul marii, vizavi de Casa Casatoriilor, pe strada Mihai Eminescu. 2.615.350 EUR, respectiv 950 EUR / mp – cere Pura pe vederea directa la mare. Cu un front stradal de 40 metri, terenul e perfect pentru constructii. Initial, in 2005, imediat dupa ce a pus mana pe el, Olimpia Pura a solicitat, (fiind obtinut apoi si acordul) un aviz pentru aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu – CLADIRE BIROURI D+P+2-3E, str. Mihai Eminescu nr. 28. Conform documentelor depuse, birourile ar fi trebuit sa fie utilizate ca sediu firme private (inclusiv sediul NEDCON trebuia sa fiinteze acolo). La demisolul clădirii era proiectat un garaj pentru 10 maşini şi în incinta exista o parcare pentru vizitatori. Suprafaţă construită la sol ar fi trebuit sa fie de 462 mp şi suprafaţa desfăşurată de 1950 mp. Proiectul a cazut intre timp, iar terenul a ramas liber. Pura vrea 2.615.350 euro pe el, dar doritori – zero.

In aceasta perioada, afacerista din Cluj a scos la vanzare si un apartament cu 3 camere decomandate la etajul 3, in blocul de la Scapino. Vederea la mare face 126.000 euro, suprafata utila a apartamentului fiind de 72 mp. In blocul respectiv, Pura Olimpia cauta si chiriasi. Apartamente de 3 camere fiind oferite pentru 650 euro pe luna.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Soseaua de centura a Medgidiei 1

Roata prinde contur la Poarta 1