Pilotajul le-a adus prosperitatea, iar viitorul prinde contur prin imobiliare. Pana una alta, vom vedea putin din incalceala de firme si legaturi care stau la baza noii afaceri. Cu un inceput timid prin 2014, SC Black Waters a reusit sa creasca ca painea pusa la dospit. Înfiinţată in aprilie 2014, de catre George Sburlan şi Anca Paulina Stamate – firma are ca activitatea principală servicii anexe transporturilor pe apă. Dupa doar un an, Black Waters anunţa că a încheiat un contract pentru pilotajul navelor maritime, respectiv serviciul de pilotaj al navelor maritime în porturile Constanţa, Midia si Mangalia. Oficial, Anca Paulina Stamate şi George Spulber, au fiecare câte 50% din firma (neoficial , principal ar fi mister Budur ).
Astfel, Anca Stamate apare si ca manager al hotelului Turist din Mamaia şi administratorul firmei care-l deţine, Eurotranzit 2000 SRL, dar şi al Wind Farm Service SRL. Printre altele, Eurotranzit 2000 SRL este si operator economic autorizat pentru colectarea și valorificarea deșeurilor de ambalaje din metale cu punct de lucru în Năvodari, Portul Midia, baza export animale vii. Adica la Daniel Constantin Moraru in curte.
Potrivit Oficiului Național al Registrului Comerțului, George Sburlan figurează ca acționar și în societățile Wind Farm Service SRL (funcțiune), Prodexport Logistics SA (funcțiune), Oltenia Green Energy SRL (funcțiune), Gemis Invest SRL(radiată), Easterngate Development SRL (funcțiune), Black Waters SA (funcțiune). Pana in 2017, Sburlan era asociat si administrator al societății Sisteme Rutiere Integrate SRL. Numai ca , in iunie 2017, Sburlea se retrage si in locul lui apare Daniel Constantin Moraru care preia rolul de administrator al societatii.
Daniel Constantin Moraru, de 46 de ani, cel care deţine, printre altele, baza portuară de la Midia, prin Midia Internaţional SRL, are o firmă specializată în repararea şi mentenanţa unităţilor eoliene şi fotovoltaice si este proprietarul singurei baze de export animale vii autorizate de Comisia Europeană pe teritoriul României. Toate instalatiile din perioada de avant a construcţiilor de eoliene erau operate prin Eurotranzit 2000 SRL. Ca e vorba de Moraru , Stamate sau Budur, toate firmele pomenite sunt pe plus si aduc zeci de milioane de lei profit anual. Unde sa bagi banii, decat in imobilare, investitie sigura pentru nepoti. Avantul imobiliar a inceput cu un prim proiect aproape la indigo. Realizat prin SC Eurotranzit 2000 , primul bloc construit intre sediul Trezoreriei de pe Stefan cel Mare si restaurantul Zorile (tot cu fata spre plaja Modern), are sase etaje. Spatii de birouri si apartamente in regim hotelier. Cladirea pe care vor sa o construiasca acum beneficiaza de o locatie mai chic . La numarul 47 A de pe strada Mircea cel Batran. Cu fata direct spre mare si la doi pasi de Esplanda, blocul va avea parte de o panorama splendida. Un proiect ce prevede cinci etaje cu apartamente si un parter ocupat de spatii comerciale. Locatia are si un chitibus. Nici comunistii nu au construit acolo. Dupa ce arheologii au descoperit zidurile anticului Tomis, zona a fost inconjurata cu un gardulet si a ramas la nivel de sit arheologic la vedere pentru vizitatori. Cu ploile din acest an, zona a fost acoperita de o vegetatie luxurianta, dar pe timp de iarna se putea vedea foarte bine site-ul arheologic. Comunistii sau oprit cu blocul exact langa zidurile antice ale Tomis-ului, capitalismul avanseza insa si probabil pana la vara viitoare , vom vedea un ditamai blocul din beton si sticla.
Marius Stirbu