in ,

Romania reprezentata la Paris de procurorul Teodor Nita

O recunoastere a activitatii depuse in domeniul combaterii traficului de deseuri – pe plan mondial. Astfel putem cataloga nominalizarea procurorului Teodor Nita – ca si unic reprezentant al tarii noastre la lucrarile seminarului international organizat la Paris.

Sub egida Ordinului  European de Investigare și Infracțiunile Transnaționale de Mediu, seminarul aprofundeaza cooperarea în cazurile de trafic de deșeuri. Participarea este una de inalta clasa. Școala Națională Franceză de Justiție participa prin Sarah ROUY –  director științific de proiect, fost procuror, detașată la departamentul juridic, administrativ și financiar al Oficiului francez pentru biodiversitate – Rob de RIJCK, procuror coordonator național pentru infracțiunile de mediu în Țările de Jos. Vicepreședinte al rețelei europene a procurorilor de mediu (ENPE) – Maria JOHANSSON, procuror superior la Parchetul Suedez, Departamentul Național al Procuraturii, Unitatea Națională pentru Cauze pentru Mediu și Mediul de Muncă –  Ltn.col. Massimiliano Corsano, Comandamentul Carabinierilor pentru Protecția Mediului și Tranziția Ecologică, Italia – Pasquale Fimiani, Șeful Parchetului – Curtea de Casație – Italia si Blanca SANCHEZ-BLANCO, judecător de instrucție (Spania) – sunt doar cativa din participanti. Participarea lui  Teodor Nita nu este intamplatoare.

Procurorul constantean se poate mandri cu o vasta experienta in domeniu si mai ales cu cele mai multe dosare rezolvate pe segmentul traficului de deseuri. Datorita lui Nita – in curand, Romania va avea si o legislatie adaptata normelor exigente din UE.

Traficul de deșeuri: principalele probleme pentru autoritățile judiciare europene, imaginea globală a infracțiunilor legate de deșeuri și poluare în UE: necesitatea cooperării internaționale si respectiv definiția judiciară a deșeurilor, sunt doar cateva din subiectele ce vor fi  dezbatute in cadrul simpozionului. Forumul va avea loc in perioada 7 – 9 Decembrie in cladirea Centrului de Afaceri European – Le Cardinal.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Consolidare prin demolare

Informare Publică: Lipsă apă în cartierul KM 4-5 din municipiul Constanța!