Turistul poposit zilele acestea în vechiul Tomis  cu greu se mai poate dezlipi de statuia bătrânului Ovidiu.  Si asta nu pentru că ar fi neapărat iubitor de istorie sau de poezie!  Nu. Pur și simplu resturile de sosuri, uleiurile folosite la gătit, de multe ori pierdute pe drumul dintre locul de servire si cel de consum te țintuiesc pur si simplu lângă statuia marelui poet. Avem astfel şansa de a rămâne alături de Ovidiu pentru încă 2000 de ani !Trăiască festivalul scoicilor!!! 8 lei o cutie de bere fără alcool, 20 lei;  14 scoici, pe numarate, două felii de pâine uscată sau dacă ai noroc două chifle! Pizza cu scoici!  Patru midii la număr sau dacă te-ai născut norocos  chiar 6 cu un sos fabulos  (un soi de bulion cu puțin oregano si un cățel de usturoi).  Dacă nu te atrage oferta Festivalului  mergi la terasele din apropiere. 32 lei o pizza, plus 5 lei dacă mai vrei sos, 14 lei o limonada. Si încă nu a venit vara. I love Constanța!  Noroc că dalele se  sparg si sosurile se mai scurg în dulcea glie tomitana. Cu picioarele pe dale, dar cu pretențiile în nori, chef Scarlatescu impune taxe prohibitive. Acesta a solicitat firmelor interesate, o taxă de aproximativ 12 mii de euro pentru un spațiu de 6 metri. Scarlatescu susține că pretențiile lui sunt bazate pe popularitatea festivalului si pe afluxul mare de clienți. Chef a încheiat un contract direct cu Primaria asa că nimeni nu a miscat în front si a plătit taxa Scarlatescu.  De scos , si-au scos profitul fără probleme, văzând scoici la preț de trufe.  Dacă nu existau cumpărători, probabil nu ar fi ținut de prețuri. Concluzia o trageți singuri.