in

Simona Halep da rateuri in afaceri / Cafeneaua SH merge in pierdere de la deschidere

Buna la tenis, neinspirata in afaceri. Parca a avut o presimtire cand si-a botezat cafeneaua SH, prescurtarea de la second hand. In fapt, la cele 20 milioane de dolari castigati din tenis, actualul numar 1 mondial in clasamentul WTA, nici macar nu simte pierderile din businessul pe care il are in domeniul Horeca. Simona Halep şi-a deschis în luna mai o cafenea în Constanta, local situat in centrul oraşului, pe strada Mircea cel Batrân, la intersecția cu strada Decebal. Fostul Genesis.

Locatia nu a mers niciodata insa , vadul pentru cafenele fiind in fapt peste drum pe Tomis. Clar cei care vin la Casa de Pensii sau la Directia pentru Copii, institutii din apropiere, nu o sa calce in cladirea impozanta pentru a-si bea cafeaua. Mai degraba isi iau un take away de la automatul de cafea din statia de autobuz. Cafeneaua nu a mers niciodata, indiferent de cei care au incercat sa demareze un business acolo. Nici macar numele Simonei nu a ajutat deloc, iar cafeneaua e aproape goala.

La fel a fost si in timpul sezonului, la fel este si toamna, cand ar trebui sa duduie de activitate. Aflata in management-ul fratelui ei, Nicu, cafeneaua SH e punct de referinta doar pentru cei care au nevoie de un reper in zona. Probabil, Halep si-a dorit in final o investitie imobiliara si atat. Pentru cladirea impozanta cu suprafata de 1200 mp, campioana noastra a scos din buzunar cam 800 de mii euro. Pretul initial cerut de cele doua doamne care aveau in proprietate cladirea si terenul din spate, era de 1,2 milioane euro. Nu foarte mult pentru ditamai colosul situat central. Putini se mai aruncau la investitii imobiliare de asemenea anvergura, iar faptul ca Simona a venit cu cash-ul instant, a dus la perfectarea rapida a afacerii. Zona si cladirea se preteaza insa foarte bine segmentului bancar, birouri sau clinica sanatate. Probabil asta se va si intampla in viitorul apropiat. Mesele goale nu pot avea alt deznodamant. Asta chiar daca localul încearca sa îşi atraga clienţii cu tot felul de oferte, cum ar fi doua cappuccino – la 12 lei sau un meniu Colazione (croissant/toast, cafea/cappuccino și un fresh) – la 16 lei, doua pizza pot fi comandate pentru 30 de lei iar clientul primeşte şi o bere din partea casei. Degeaba insa.

Marius Stirbu

 

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cum ii doare pe unii in dos de mostenirea istorica / Fosta Gradinita 1 asteapta de 7 ani sa fie trecuta in randul monumentelor istorice

Afacere sigura in vremuri de criza / Moisoiu are lipici la banii primariei