28.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

Sistemul bolnav de la Iowemed – Medicover

Jurământul lui Hipocrate reprezintă codul moral al oricărui medic în exercitarea profesiei sale de-a lungul vieţi. Indatoririle morale cuprinse nu se aplica insa si la centrul Iowemed – Medicover. Interesul personal si blazarea primeaza in fata binelui bolnavului. Tulica Ionut de 33 ani din Constanta a ajuns sa simta asta pe pielea lui, sau mai bine spus, pe spatele lui. Angajat al societatii C.S.C.T – Constanta South Container Terminal, in functia de operator circulatie, Tulica Ionut a inceput sa se confrunte cu probleme grave de sanatate . Examenul medical efectuat pe data de 07 august 2018 la Spitalul CF Constanta, a scos la iveala mai multe afectiuni de care suferea Tulica Ionut. Medicul de specialitate – Ionescu Ana Maria , a confirmat faptul ca pacientul in varsta de 33 ani, sufera de o afectiune a discului cervical si de litiaza renala.

Vine timpul pentru intocmirea fisei de aptitudine – medicina muncii, la centrul Iowemed – Medicover. Initial, diagnosticul este confirmat si de medicul colaborator specialist , Voinescu Septimiu. Pe fisa de aptitudine nr 3426116/ 24.08.2018, doctorul Voinescu stipuleaza faptul ca Tulica este apt conditionat de munca, dar fara ture de noapte, fara ridicari de greutati sau alte eforturi fizice si cu tratament de specialitate. Fisa a fost trimisa apoi societatii C.S.C.T , urmand ca angajatorul sa ia act de conditionari si sa ii ofere salariatului un loc de munca corespunzator. Din pacate, interesele societatii au primat in fata durerilor care il paralizau aproape complet pe Tulica Ionut. Si astfel a inceput un razboi purtat de C.S.C.T si Iowemed, impotriva lui Tulica. Acesta este chemat la scurt timp pentru alta fisa de aptitudine(chiar daca cea emisa cu o luna in urma, era perfect valabila. Salariatul este apostrofat de la intrare de personalul medical, medicii sugerand ca ar fi mai bine daca si-ar da demisia daca tot are probleme de sanatate atat de grave. Tulica este evaluat rapid de cel de la medicina muncii, dr. Bezman Mihail . Ulterior, Bezman trimite o alta fisa de aptitudini catre C.S.C.T, dar documentul emis dupa o luna de la verdictul dat de medicul specialist, nu mai contine conditionarile necesare. La avizul medical semnat de Bezman apare un – apt conditionat de tratament. Atat. Fara restrictii vizavi de ture de noapte, greutati , frig, etc. Pur si simplu, un om ce nu putea sta in picioare mai mult de jumatate de ora, era trimis la munca fizica. Cum societatea angajatoare a mers doar pe hartia emisa de Bezman, salariatul a refuzat sa cedeze santajului . Iar C.S.C.T a decis la un moment dat sa suspende contractul individual de munca a angajatului Tulica. Timp de trei luni. Pe langa afectiunile fizice grave, Tulica Ionut a dezvoltat si o depresie puternica. In timp ce societatea angajatoare avea acces la documentele medicale aflate la Iowemed, salariatul incerca din rasputeri sa verifice exact ce contin hartiile completate de medici. Pasat de colo , colo, amanat fara un termen bine stabilit, Tulica a inceput sa apeleze la institutiile responsabile din domeniu. Inspectoratul Teritorial de Munca si Directia de Sanatate au inceput verificarile si a iesit la iveala faptul ca Tulica Ionut avea dreptate . In prima faza, salariatul a obtinut un loc de munca conform conditiilor impuse de medicul specialist ( nu in baza hartiei lui Bezman). Nici macar in al 12-lea ceas, cei de la Iowemed nu si-au recunoscut greseala, considerand ca doctorul Bezman a procedat corect cand nu a luat in seama dosarul medical intocmit de medicii specialisti ,care dovedea clar incapacitatea lui Tulica Ionut de a depune efort. Lupta lui Ionut nu se termina insa aici. Acesta este hotarat sa mearga mai departe, apeland la justitie in incercarea de a schimba sistemul bolnav de la Iowemed.

Metehne vechi

Iowemed nu este la prima ,,gafa” . In iulie 2103, preşedintele fondator al Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Gheorghe Oancea, a murit, chiar sub nasul medicilor Centrului Medical privat Iowemed. S-a prezentat la medicul Gabriela Vişoiu, pentru un consult, a făcut stop cardiac, dar a fost lăsat să aştepte în agonie . Depăşiţi de situaţie, angajaţii centrului privat, dotat cu serviciu de ambulanţă şi Urgenţă adulţi, au solicitat ajutor Spitalului Judetean. Cele şapte şocuri electrice şi manevrele de resuscitare efectuate în 60 de minute de către ambulanţierii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa nu l-au mai putut salva. A fost declarat mort. Ancheta a pornit direct de la reclama mincinoasa care trona sus pe cladire – serviciu de urgenta non-stop. Urgenta care s-a dovedit insa doar abandon pe targa si apelata la serviciul de urgenta a Spitalului Judetean. Iar in acest timp, oamenii mureau cu zile. A fost dat jos panoul cu ,, urgenta” , a fost aplicata si o amenda pentru reclama mincinoasa, dar Oancea s-a dus cu zile. Intre timp, pe 10 iulie 2017 – Medicover, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale si de diagnostic private din Romania, a achizitionat reteaua medicala Iowemed din judetul Constanta. Tot renumele international adus de Medicover nu a reusit insa sa spele rusinea Iowemed si tocmai de aceea , multi constanteni evita sa mai calce pragul centrului medical. Iowemed SA, companie înființată în 1995(coproprietar dr. Ionica Ciortan) a raportat pentru anul 2016 un profit net de 0,5 mil. Lei (0,11 mil. Euro) la o cifră de afaceri de 3,2 mil. Lei (0,7 mil. Euro) la un număr mediu de 40 de angajați. In viitor, vom prezenta alte cazuri prin care Iowemed a produs mai mult rau decat bine celor care au apelat la serviciile sale.

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Cum arata vila lui Nicu Halep – fratele Simonei

Familia Halep se afla in topul Forbes cu o...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Modernizarea stației CF Valu lui Traian

CFR SA a primit cinci oferte la procedura de...

Si cand merge cu SUV-ul… Gigica este ,,Superior”

Exact asa este denumit varful de gama de la...

Terenul lui Felescu din centrul orasului

Proprietatea lui Mihai Felescu se afla la cativa pasi...

Noua masina a medicului Tudose Bogdan e una …veche

Tudose BogdanUn Corvette din 1990 a intrat in colectia...

Categorii populare

spot_imgspot_img