in ,

Te doare sufletul când vezi ce frumusețe de copaci vor fi taiati pe malul marii

Un teren ce ne însoțește din copilărie cu pâlcurile de copaci și iarba deasă și mereu verde. Malul de la Modern e plămânul verde al orașului. Plin de verdeață și o adevărată oaza pentru păsări. Puțină lume știe că e plin de fazani – ce cuibaresc în hățișul format din trestie și iarbă. Si o să se aleagă,,betonul ” din acest paradis.

Niște afaceriști fără ,,mamă fără tată ” au pus mâna pe zona respectivă și vor să se apuce de construit. Oameni plini de bani si cărora nu le lipsește nimic, averea fiindu-le de ajuns pentru a trăi ei si nepoții fără grijă toată viața. Oameni ce declară cu ipocrizie, cât de mult iubesc natura, dar pe din dos, rad fără milă hectare de pădure, doar pentru a mai pune un milion de euro, alături de celelalte zeci pe care le au deja.

Este stupefiant cum reușesc să găsească cele mai verzi locații, iar apoi, fără absolut nici o milă să bage excavatorul, iar pe locul copacilor ce ne-au ,,supravegheat ” copilăria, să își ridice clădiri aducătoare de profit. Si apoi, tot ei, se arată îngrijorați pe rețelele de socializare, de amploarea schimbărilor climatice ce afectează omenirea. ,,Curat murdar ” ar exclama Caragiale. Si uite că le merge.

Nimeni nu iese în stradă, nimeni nu protestează, toți tac mâlc. Ne referim la cetățenii orasului de la mal de mare. Oare nu ne merităm soarta? Până una alta, cam aceștia ar fi investitorii imobiliari ce au pământ in zona (cum Dumnezeu o fi ajuns la ei) si vor turna ciment peste pădurea de la Modern. Latifundiarii ; Lucian Orban, Verioti,Tănase Barde, Ion Dușu, Marius Pricopie, Panopoulos Christos si Franchi Franco.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pe unde ajung trotinetele electrice

Consolidare prin demolare