in ,

Teodor Nita a fost premiat la Haga / Cel mai bun procuror de mediu

Uniunea Europeana ne premiaza in zona sensibila a protectiei mediului. Astfel, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Haga – procurorul constantean Teodor Nita, a fost premiat cu cea mai inalta distinctie GAIA.  Evenimentul a fost organizat de ENPE ( Rețeaua Europeană a Procurorilor pentru Mediu). Cel mai bun procuror de mediu la acest moment – Teodor Nita, a iesit in evidenta prin felul magistral prin care a instrumentat dosarul penal nr 529/P/2020 –  cazul  Cazacioc.

Echipa coordonata de Teodor Nita a descoperit in incinta incineratorului de la Smarda, in fapt pe terenul din jur, tone de animale moarte, fapt ce a avut consecinta poluarii dramatice a  panzei freatice.  Cazacioc Daniel si Cazacioc&Co Srl au  fost trimisi oficial in judecata. Uniunea Europeana a apreciat munca depusa de Nita si la Haga a venit si marele premiu. Romania are astfel un prim campion la ,, Campionatul European de Lupta Impotriva Poluarii”.

 

Rețeaua Europeană a Procurorilor pentru Mediu, ENPE a fost înființată ca o rețea informală de procurori în septembrie 2012, la Bruxelles, Belgia, cu 8 membri reprezentând organizații de urmărire penală din 7 țări europene diferite. De atunci, a urmat o creștere constantă, pentru a deveni o asociație internațională cu 51 de organizații și membri individuali, reprezentând 32 de țări diferite.  GAIA lucrează pe o gamă largă de proiecte și domenii de politică cu un singur obiectiv: promovarea viitorului zero deșeuri pentru Europa.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Lucruri minunate la doi pasi de Constanta

Casa Cerchez – bijuteria arhitectonica a orasului vechi