in ,

Teodor Niță invitat la Academia de Drept European! Procurorul constantean a sustinut mai multe prezentari

Ca si invitat – reprezentand Comisia Europeana, procurorul Teodor Niță a participat activ la lucrarile Academiei de Drept European. Principalul subiect –  criminalitatea în mediu, respectiv legislația UE privind traficul de animale sălbatice, defrișarea și exploatarea forestieră ilegală.

Teodor Niță a avut 4 prezentari: traficul cu busteni, braconaj cinegetic, braconaj in Delta si braconaj in Marea Neagra.

Accentul a fost pus pe legislația și jurisprudența UE referitoare la comerțul și traficul de animale sălbatice, defrișările și comerțul ilegal cu lemn, relația dintre dispozițiile de drept penal și administrativ pentru aceste infracțiuni, precum și principalele provocări pentru investigarea, urmărirea penală și adjudecarea în acest câmp. Conform declaratiilor lui Teodor Nita, prin abordarea acestor probleme relevante pentru procurori, precum și pentru judecători, se va facilita gestionarea viitoarelor proceduri judecătorești naționale în acest domeniu.

Academia de Drept European și-a început activitatea la Trier în martie 1992. Fondatori au fost Marele Ducat al Luxemburgului, Țara Renania-Palatinat și orașul Trier. În anii care au trecut, majoritatea statelor membre ale UE s-au alăturat fundației. Academia a construit o bibliotecă specializată care include publicații din toate domeniile dreptului comunitar, atât din perspectivă europeană, cât și națională. Din 1999 funcționează ca Centru de documentare european cu o arhivă actualizată a tuturor publicațiilor oficiale ale UE în engleză, franceză și germană.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Abandonat dupa ce au fost gasite conducte de transport petrol… Proiectul blocului GEC va esua intr-o parcare pentru masinile firmei

Afaceristul  Itoafă va reabilita cladirea de langa Tribunal