in

Terenurile orasului / Milioane de euro – vederea la mare

Pamantul – cea mai sigura afacere. Piata terenurilor din Constanta arata ce oras scump avem la propriu si la figurat. Incepem cu ceva ,, mic si ieftin”. O fosta parcare situata intre Directia Agricola si BNR se vinde ieftin. Terenul de 226 mp cu vedere la mare are un pret de 100.000 euro. Primesti si certificat de urbanism – 2D+2E.

 

Coltul de la Scapino. Bucatica de teren are 140 mp , o deschidere 16,7 ml la str Mircea Cel Batran, Certificat Urbanism , Regim înălţime: 12 m, POT – 75 % si un pret de 160.000 Euro. Dar vezi un ,,colt” de mare si ai Scapino la doi pasi.

 

In zona veche a orasului gasim preturi ridicate. Vederea la mare – portul Tomis , costa 465.000 euro . Cumperi un teren format din doua bucati: o parcela cu suprafata de 240 mp – deschidere 10 ml si o parcela cu suprafata de 225 mp cu o deschidere 4ml. Esti vecin cu Bamburic si clubul Two.

Acum un an exista o cladire interbelica foarte solida – dar demolata intre timp. La parter a fost unul din primele magazine particulare deschise dupa Revolutie. Ne referim la coltul de peste drum de Fantasio. Acum un simplu teren intravilan liber de constructii, cu toate utilitatile, in suprafata totala de 594 mp. Cu o deschidere la Strada Mihai Viteazu de 29 m si la Bulevardul Ferdinand de 21m, terenul se vinde cu 700.000 euro si mana libera la ridicat blocuri pentru ca regimul de inaltime in zona este de D+P+5E.

Mai ridicam putin stacheta si mergem pe Mihai Eminescu. Vecin cu fostul sef de la ITM – Marius Ciobanu, gasim un teren scump si pentru cei instariti. Un teren in suprafata de 1000 mp cu deschidere de 24 metri, aflat intr-o curte imprejmuita cu un gard. Pretul – 1.000.000 Euro! Conform certificatului de urbanism regimul de inaltime este de P +2 Etaje . Dar exista o mica problema ! Eşti îmbiat cu vederea la mare, dar peste drum exista parcele de vanzare iar asta poate aduce o cladire de doua etaje fix pe vederea vanduta cu un million de euro. Revenind la imobiliare, inclusiv vila lui Ciobanu a avut un anunt de vanzare agatat de poarta acum un an. Intre timp s-a razgandit.

Microdelta de la mal de mare se vinde scump. Fundatiile de beton gazduiesc un microclimat in toata regula. Broaste, stuf si pasari. Pretul pe masura ; 2. 615.350 euro. La aproape trei milioane de euro primesti ; vedere la plaja, suprafata de 2.753 mp cu deschidere de 40 ml la strada, cadastru si intabulare facute, iar PUZ-ul zonei de D+P+3+2 retras, asigura investitia pe termen lung ( daca malul nu o ia la vale intre timp).

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Gigi Alexa si domeniul de pe doua strazi

Radionav si-a incetat activitatea