in

Trei etaje fara fundatie / Boruna Chirata a schimbat garajele in apartamente

La prima vedere, arata foarte bine – trei etaje cu ditamai garajele la parter. Zona buna – la doi pasi de mare. Boruna Chirata tocmai ce a terminat de construit apartamentele de pe strada Smardan. Pentru un ochi neavizat, locuintele par construite solid cu materiale de calitate si mai ales cu marele noroc de a putea avea garaj sub apartament.

Exista insa o mare problema. Spațiul pe care au fost construite garajele a avut initial destinația de parcare. În 2005, prin hotărâre de Consiliu Local, s-a schimbat destinația în imobil locuinţe P+3E cu garaje la parter. Construcția initiala a aparut prin 1990, niste stalpi ce delimitau garajele. Terenul in suprafață de 277,67 mp , este proprietatea unui notar public din Constanța, Boruna Chirața, fiind achiziționat în anul 2002. Problema consta in faptul ca – nu exista fundatie solida pentru cele trei etaje aparute. Garajele au fost ridicate direct pe pamant, fiind sustinute de acei stalpi de beton (care la randul lor au stat peste 20 ani in aer liber, fierul beton fiind foarte ruginit ).

Nu poti construi un imobil de 3 etaje fara o fundatie adanca si solida. In acest moment, toate locuintele au ca baza un garaj vechi ( consolidat recent , dar fara fundatie). Nu cunoastem inca destinatia incaperilor, apartamente sau hotel, dar in mai putin de o luna, lucrarile de finisare vor fi incheiate si spatiile ocupate.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Cîrdei George-Alexandru, candidatul PMP pentru funcția de primar al comunei Albești

Procurorul Teodor Nita si lupta impotriva poluarii / Cetatean german trimis in judecata pentru import de deseuri