26.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

Unde sunt ,,feliile de tort” impartite din oras

Aveati nostalgii dupa epoca Mazare – Babu & Company ? Bine ca nu mai sunt, altfel in curand ramaneam fara oras. La propriu. Este halucinant cum au vandut bucata cu bucata pamantul Constantei. Ce usor au ,,retrocedat” terenurile orasului, strict catre beneficiarii de serviciu : Ionut Barbu, Valentin Ionescu, Giurgiucanu sau Barbu Paraschiva. Afaceristi ce au acum in portofoliu – tot ce are Constanta liber de constructii si care se preteaza pentru investitie imobilara. Primul din,,nababi” este Valentin Ionescu (Sisteme International). Pe langa alte ,,enspemii” de terenuri, are inclusiv zona de acces catre poarta 2.

Din partea statiei de autobuz (inclusiv statia e la el) mergand spre Colonadelor, terenul cu pricina face parte din zestrea lui Valentin Ionescu. Spatiul verde, aleile, scarile, inclusiv partea pe unde se intra in port, totul e dat. Lumea are impresia ca paseste pe pamantul municipalitatii, in fapt calca pe caldaramul lui Ionescu. Cea mai senzationala din punct de vedere al impartirii feliilor de tort – ramane zona Garii.

Zona 0 a orasului. De aici pleaca si vin trenurile, autocarele si autobuzele. Sentimentul ca esti pe pamantul primariei e inselator. In fapt, toata zona a ajuns teren privat ce apartine unor nume celebre din anturajul Mazare – Babu. Astfel, bucati din parcul Garii sunt date lui Georgica Giurgiucanu.

Portiunea din fata Garii CFR, incluzand si spatiul verde, statia de autobuz si rondoul din fata, totul apartine vestitei Barbu Paraschiva.

Paraschiva e vecina de hotar cu alt pion de pe tabla lui Mazare. Afaceristul Ion Barbu (panourile stradale SeaView) detine parcarea auto din dreapta Garii CFR. Partea in care sunt autocarele si microbuzele private ce efectueaza cursele spre Bucuresti. O vedere de ansamblu arata ca am devenit intrusi pe pamantul orasului. Daca ar fi sa proiectam un scenariu prin care Ionescu, Paraschiva, Giurgiucanu si Barbu ar imprejmui terenurile obtinute de la Mazare, cetatenii nu ar mai avea pe unde sa umble. Sau in cel mai bun caz ar trebui sa achite taxa de trecere catre liga afaceristilor de mai sus. Pana la aparitia unei astfel de aberatii, procesele sunt demarate si exista 100 % sanse ca pamantul sa revina in ograda administratiei locale. Este socant insa tupeul pe care l-a avut atat Mazare cat si clica de afaceristi din alai.

M.S

 

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Cum arata vila lui Nicu Halep – fratele Simonei

Familia Halep se afla in topul Forbes cu o...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Modernizarea stației CF Valu lui Traian

CFR SA a primit cinci oferte la procedura de...

Si cand merge cu SUV-ul… Gigica este ,,Superior”

Exact asa este denumit varful de gama de la...

Terenul lui Felescu din centrul orasului

Proprietatea lui Mihai Felescu se afla la cativa pasi...

Noua masina a medicului Tudose Bogdan e una …veche

Tudose BogdanUn Corvette din 1990 a intrat in colectia...

Categorii populare

spot_imgspot_img