in

Universul Copilăriei / expoziție de artă

Iată că luna august 2020 s-a încheiat cu ultima expoziție de artă vizuală „ Universul Copilăriei” din cadrul campaniei culturale „ Home Art”, o campanie de sustinere si promovare a artei locale, nationale si europene în contextul social actual creat de pandemia covid19.

Campania culturală „ Home Art” a fost coordonată de directorul Palatului Copiilor, Constanța, Mitan Roxana Isabela, Zoița-Nicoleta Panciu, profesor al Cercului de Arte Decorative din cadrul Palatului Copiilor, Constanța și dr. Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art.

Expoziția de artă vizuală „ Universul Copilăriei” este organizată de Palatul Copiilor Constanța și Asociația Culturală Wild Art și poate fi vizionată pe simezele Palatului Copiilor, Constanța https://ro-ro.facebook.com/pages/category/Education/Palatul-Copiilor-Constanta-1977834722445621/ și ale Galeriei de Artă „ Virgil Coman”, https://www.facebook.com/Galeria-de-Arta-Virgil-Coman-1889146844434561/ dezvăluind publicului universul interior, viziunea și sensibilitatea micuței artiste în varstă de patru ani, Abibula Maria Sibel.
Expoziţia „Universul Copilăriei” subliniază ideea că indiferent de varstă, emoțiile, manifestările sufletului și viziunea se pot exprima în divese moduri creative, transformand un simplu om într-un artist, un copil într-un avid căutător al bucuriei prin linie și culoare.

Deși micuța artistă Abibula Maria Sibel nu a studiat arta fiind abia la grădiniță totuși reușește ca prin culoare să ofere mici lecții de fericire.
Directorul Palatului Copiilor din Constanța, Mitan Roxana Isabela consideră că „ Micii creatori sunt defapt marii profesori de la care, noi ceilalți avem de învățat. Campania culturală „Home Art” se încheie odată cu această expoziție dar activitatea noastră continuă cu noi forme de colaborare și exprimare”.

Zoița-Nicoleta Panciu, profesor al Cercului de Arte Decorative din cadrul Palatului Copiilor, Constanța afirmă „ Această perioadă, nouă profesorilor ne-a adus mari provocări. A preda arte vizuale online și a coordona activități artistice dedicate copiilor nu este ușor dar este motivant și plin de satisfacții”.

Au colaborat Mirela Ghibu și Mariana Vlad, profesori Grădinița cu program prelungit Căsuța de Turtă Dulce, Constanța, grupa Ștrumfii, grupa în care învață și artista expozană, Abibula Maria Sibel

Dr. Laura Stroe, președinte Asociația Culturală Wild Art spune că „ Am organizat și curatoriat multe expoziții de artă începand cu anul 2011 pentru artiști consacrați sau nu, tineri sau mai puțin tineri dar această campanie culturală dedicată artei de acasă, o lume veselă și colorată așa cum numai copiii o pot vedea și exprima, mi-a amintit de vremurile cand și eu pictam și visam la mari realizări în lumea artei.

Dar cel mai mare vis mi l-a împlinit fiica mea, micuța artistă expozantă, Sibel și nu prin faptul că îmi urmează vocația și îmi împărtășește pasiunea ci prin faptul că îmi arată zilnic ceea ce contează cu adevărat, familia, iubirea, bucuria, entuziasmul și răbdarea de a exista unul în viața altuia. Dealtfel, în lucrările expuse ea a creionat personaje din familie, tata, cel mai bun partener de joacă, mama, mereu zambitoare și surioara care descoperă lumea alături de ea. Toate emoțiile ei sunt evocate în cele mai suave culori și simple linii așa cum numai un copil de patru ani ar putea să creeze universl copilăriei.

Este emoționant pentru mine să curatoriez expoziția copilului meu și dacă inițial această perioadă pandemică mi-a părut covarșitoare, sunt recunoscătoare pentru tot ce a venit odată cu ea, timp mult petrecut acasă cu copii, povești citite sau inventate de noi, joacă, introspecție, veselie și lecții de viață interesante și asumate”.
Expoziția de artă plastică „Copilării europene” este promovată de Experiențe Dobrogene, 101știri.ro, Culturaconstanta.ro și Constanțaculturală.ro.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Manipularea naște monștri

Copilării europene / Expoziție de artă vizuală