in ,

Urecheanu de la Arpinav isi inchiriaza sediul pentru 5000 euro pe luna

Prima agenție de crewing, Arpinav, a fost înființată în 1992, la Constanța, de un navigator roman – comandantul de cursă lungă Dan Urecheanu. Zilele de glorie au fost cam atunci, pentru ca, la scurt timp, dupa ce au dat de gustul comisioanelor, directorii de la Arpinav au inceput sa fie ocoliti de navigatori. Camuflat sub diverse denumiri, marinarul se trezea cu sume retinute, gen – rezerva = 248 RON – CAS + COMISION = 207 RON, etc. Pe luna se duceau pana intr-o mie de lei in conturile Arpinav. Plus ca, iti opreau carnetul si pasaportul pentru a fi siguri ca nu le tragi teapa, adica nu le dai comisionul. In fine, in disperare dupa un job, navigatorii acceptau toate aceste conditii. Vremurile s-au schimbat intre timp si monopolul pentru anumite companii, reprezentate in tara de firme gen Arpinav, a incetat. Colosii gen CMA CGM, Maersk, Cosco sau MSC si-au deschis propriile birouri in Romania prin care recruteaza personal navigant. Asta, plus comisionul platit lunar pe timpul voiajului, au redirectionat marinarii catre reprezentanta firmei de transport maritim. Iar Arpinav s-a dus ,,in cap”. Pe buna dreptate.

Sediul cumparat si amenajat in zilele in care activitatea mergea ca pe roate, e pustiu. Marinarii nu mai vin sa isi depuna actele, biroul fiind deschis trei ore intr-o singura zi din saptamana. Jalnic. Ditamai sediul de pe Ferdinand a devenit brusc o povara pentru patroni. Asa ca l-au scos pe piata. Chiria ceruta este de 5.000 euro pe luna plus TVA. O suma importanta care ar putea fi platita doar de vreo banca sau de un centru medical. Luand in calcul multimea de spatii comerciale din zona, scoase la inchiriere, slabe sanse pentru Urecheanu sa gaseasca vreun musteriu. Daca Arpinav aproape a sucombat, cei doi parteneri din firma, Dan Urecheanu si Haralambie Beizadea, au cautat sa faca bani prin alta societate de shipping. Infiintata in paradisul fiscal maltez, MCTM Limited are un sediu social si in Constanta. Haralambie si Urecheanu sunt actionari, fiecare cu 50%. Functiile sunt impartite si ele, secretar, reprezentant legal, director, etc, fiecare avand cel putin trei astfel de sarcini preluate pe hartie.

Sediul firmei se afla in orasul La Valleta, strada Arhiepiscopului nr 36. O zona pietonala cu terase si restaurante. Contabilitatea si tot ce inseamna documente in Malta, este sarcina unei firme locale – Mazars. O societate specializată în servicii de consultanță, externalizare și taxe. Intr-un material viitor vom prezenta vila din Constanta a sefului Arpinav – Dan Urecheanu.

M.S.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Informare Publică: Avarie la la intersecția strazilor Ion Lahovari cu Nicolae Iorga din municipiul Constanța!

Ce teren de ,,aur” detine Muntmark pe bulevardul Mamaia