28.4 C
Constanța
vineri, iunie 21, 2024

Vergil Chitac – Inceputuri

Prin 1982, cand terminase la Galati – Constructii Nave, Chitac a primit apartament la Constanta. Pe Filimon Sarbu – langa Scoala 8. Avea un apartament cu trei camere, era profesor la institutul vechi de marina, cadru militar si isi rotunjea solda, dand meditatii.

Lua 50 de lei pe ședința. Avea o mașina Dacia 1300. Vecinii spun ca – iubea mult fetele frumoase, era popular in bloc cunoscut ca fiind un om de duh, doar ca atunci cand avea un pahar in plus,,la bord” era bine sa il ocolesti fiind foarte agresiv. Si apoi a inceput sarabanda imobiliara. La inceputul anilor ’90 Chiţac statea deja într-un alt apartament situat pe strada Mimozelor din Constanţa. Vreo trei ani a ,,rezistat” pe Mimozelor si a trecut la un apartament in ,,buricul targului” undeva pe Stefan cel Mare. Intre timp a aparut povestea divortului pe hartie, fapt ce nu a incetinit pofta pentru tranzactii imobiliare a familiei Chitac. Astfel a aparut un apartament situat pe Traian. Odata cu noul mileniu a venit si o schimbare. Terenurile. Despartiti, dar impreuna, cei doi au intrat in anul 2000 cu un teren situat in spatele magazinului Tomis pe strada Siretului, la numărul 25. Aici a aparut o vila cu un etaj (vanduta apoi).

Nebunia imobiliara merge inainte si urmeaza scoaterea la mezat a locuintei de pe Stefan cel Mare precum si a apartamentului situat pe strada Traian. Si o parte din bani ii investesc evident in achizitia unui alt teren. La inceputul lui 2003 – Vergil Chitac cumpara o casa veche din chirpic si un teren în suprafaţă de 550 mp – pe strada Lanului 37 . Undeva in Km 5 la marginea zonei terenurilor ,,Veterani”.

Casa din chirpic a fost demolata, iar in loc a aparut o vila cocheta cu un etaj. La scurt timp, proprietatea a fost vanduta de sotii Chitac. Cam in aceeasi perioada, Vergil şi Simona Chiţac (divortati doar pe hartie) cumpara un alt apartament – situat intr-un bloc cochet cu locuinte exclusiviste, cladire ce se afla in coltul strazii Cuza Voda cu strada Mercur.

Dupa un an, apartamentul situat la parter, ajunge la Uniunea Armenilor din România, pentru o suma de aproape patru ori mai mare decat pretul de achizitie. Pentru a nu intrerupe bunul mers al lucrurilor, Chitac achizitioneaza un apartament in blocul MZ3 de pe strada Pescarilor nr 7. Tranzactia a fost de aproximativ 70.000 euro.

Trece la vila din Eforie Nord. O proprietate imensa – atat cladirea cat si terenul.

Ceva similar ca locatie si dimensiune poti gasi la 400.000 sau chiar 500.000 euro. Nu sta mult degeaba si apare cu un teren la cateva strazi departare. Mai precis pe strada 1 Mai. In vara lui 2019 obtine si acordul de mediu pentru ridicarea unui hotel si se apuca de treaba.

Proiectul consta in realizarea unui imobil D+P+2E+E3(R), cu destinatie mixta – locuinta si spatii de cazare. Suprafata totala de teren – 508,00 mp, suprafata construita imobil – 304,00 mp, suprafata construita desfasurata imobil – 1015,00 mp. Imobilul dispune de 26 camere de cazare. Alte amanunte despre averea familiei Chitac. Oficial are un autoturism Hyundai I30 fabricat in 2008. Este (era) actionar la SC Ecorider Cho SRL – firma ce apare cu sediul social in apartamentul 9 – bloc MZ3 de pe Pescarilor 7. In 2017 avea un angajat si inregistra datorii de 8.000 lei, iar din 2018 nu mai figura cu nici un muncitor pe statul de plata. Obiect de activitate: Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Inainte de alegerile locale din luna octombrie a acestui an, Chitac radiaza firma. Foarte interesant si putin probabil de a fi o simplă coincidenţă, tot in aceiasi perioada a anului 2017, odata cu aparitia la Constanta a firmei Ecorider Cho, apare la Bucuresti o firma Ecorider Italia – cu acelasi obiect de activitate. Cu sediul tot intr-un apartament – Ap 24 din Bl 3 situat pe strada Cetatea Veche, firma nu il are insa pe Chitac in actionariat. Societatea are ca obiect de activitate: Comerț cu amănuntul. Ecorider din Bucuresti are 3 angajati si o cifră de afaceri de 254.112 RON. Aici vom reveni cu alte amanunte.

Si acum. Cu tot respectul pentru PNL Constanta. Un adevar pe care il stie toata lumea, de la cotizantul obisnuit pana la capii Hutuca si Lupu. Chitac nu a fost, nu este si nu va fi niciodata un pnl-ist. A tradat PNL-ul cand a avut interes si intotdeauna – este si va ramane un Comăn- ist. Chitac va avea ca prioritate – interesul direct al lui Gabriel Comanescu , inaintea partidului si a conducerii PNL Constanta. Toti membrii PNL stiu asta. In fapt, vor simti acest lucru pe toata perioada – lunga sau scurta a mandatului de edil a amiralului Chitac. Visul PNL de a avea un primar, nu s-a realizat. Au un presedinte CJC in persoana lui Mihai Lupu. Dar nu un primar. Primar are Comanescu cu a lui firma GSP. Prosperitatea lui Chitac este greu de inteles (angajat la stat toata viata si fara bussines). E de de urmarit insa ce se va intampla cu averea amiralului – avand in vedere ca tare ii place sa ,,agoniseasca” imobilare.

M.S.

Cele mai citite

Domeniul afaceristului Secarea

Sa ai o vila impozanta pe masura averii, deja...

Programul casieriilor RAJA de Rusalii!

RAJA S.A. aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie...

Cum arata un teren aflat in proprietatea Primariei

In proprietatea privata a Primariei regasim aproape 4.000 de...

Informare publică: Apă cu presiune scăzută în localitatea Valu lui Traian!

Astăzi – 18 iunie 2024, a survenit o avarie...

Fostul director financiar al CN APMC în vizită la APIA… Stelian Belu și sacoșa cu hârtii

A atins cel mai inalt prag profesional in 2009,...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Cum arata vila lui Nicu Halep – fratele Simonei

Familia Halep se afla in topul Forbes cu o...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Parca ar fi in ,,Clanul Sicilienilor”

Cand se intalnesc (chiar daca s-au vazut si cu...

Modernizarea stației CF Valu lui Traian

CFR SA a primit cinci oferte la procedura de...

Si cand merge cu SUV-ul… Gigica este ,,Superior”

Exact asa este denumit varful de gama de la...

Terenul lui Felescu din centrul orasului

Proprietatea lui Mihai Felescu se afla la cativa pasi...

Noua masina a medicului Tudose Bogdan e una …veche

Tudose BogdanUn Corvette din 1990 a intrat in colectia...

Categorii populare

spot_imgspot_img
Articolul precedent
Articolul următor