in

Vila afaceristului Daniel Zaif

Cea mai buna zona a Constantei, respectiv partea cuprinsa intre strada Eminescu si strada Eroilor, este preferata de milionarii in euro ai orasului. Pe un segment nu foarte intins, găsim o pleiada de afaceristi ; Bosanceanu Junior, Stere Samara – Nicusor Constantinescu, Adolf Baclea, Mircea Ciobanu (Regal Pan), Daniel Zaif, etc. Acesta din urma este si cel mai controversat afacerist din Constanta. Vila de pe strada Eroilor nu este la fel de impozanta ca si palatul lui Samara, dar iese in evidenta printre casele din zona.

 

Zaif sta mai mult insa in cartierul Tomis Plus (ansamblu rezidential construit de societatea la care este actionar). Afacerile ii merg binisor avand in vedere faptul ca este implicat in dezvoltarea unui nou ansamblu rezidential Tomis Plus – la Bucuresti. Un proiect mixt cu șapte blocuri cu 12 etaje care includ cel puțin 300 de apartamente pe strada Iuliu Hațeganu. Potrivit documentelelor, proiectul dezvoltat va avea un POT maxim de 35% și un CUT de 3 și peste 7.400 mp suprafața construită, iar 3.974 mp vor fi donați primăriei pentru lărgirea străzii Iuliu Hațeganu.

 

La Constanta a avut ceva emotii la ridicarea a doua blocuri. Arheologii au descoperit mai multe locuinte din secolul 3 si 4 , inclusiv un cimitir din aceeasi perioada. Cercetarea preventivă s-a desfăşurat ca urmare a proiectului de construire a unui imobil P+2E (beneficiar Zaif Daniel), situat pe strada Avram Iancu, nr. 53 – 55 pe un teren situat în apropierea cartierului de blocuri din zona Casa de Cultură. In final, Zaif a primit aprobarea si a construit blocurile.

Daniel Zaif a avut parte insa si de multe ghinioane. Asociat cu Lucian Orban in fosta Industrializarea Laptelui SA (fostul ICIL), afaceristul a ajuns in stare de insolvenţă în formă simplificată, după ce a rămas în imposibilitatea de a mai presta vreo activitate. Firma înfiinţată în 1991 avea ca domeniu de activitate fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, dar în ultimii ani unica sursă de venit au fost chiriile încasate pentru birourile din sediul administrativ, din parcarea Kaufland. Clădirea era în leasing la Marfin Leasing România IFN SA, iar pentru că Daniel Zaif nu şi-a mai plătit ratele, Marfin a preluat toate drepturile asupra imobilului. Acum un an, o alta firma a lui Zaif a ramas fara doua depozite- scoase la vanzare de ANAF. In 2019, CN APMC a solicitat , în calitate de creditor, falimentul debitoarei Toser Trans SRL – Zaif fiind administratorul . ANAF a scos la mezat două depozite ale Toser Trans, amplasate în Portul Constanţa. Este vorba despre un imobil cu o suprafaţă de 550 metri pătraţi este situat pe Platforma Vest Silozuri Agroexport din Portul Constanţa, compus din două corpuri: un depozit de 121 metri pătraţi, evaluat la 39.817 lei, fără TVA, şi un alt depozit, de 429 metri pătraţi, cu un preţ de pornire al licitaţiei de 172.587 lei, fără TVA. Au fost vandute la a treia licitaţie, preţul bunurilor scoase la vânzare de ANAF fiind redus cu 50%.

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Acest Zaif un MARE HOT a dat 5 familii din casa de pe Avram Iancu afara si la fel si de pe Dimitrie Cantemir sa se gandeasca ca are copii si dupa 45-50 de ani de stat in acele case au fost dat afara cu acte false cu NEDELCU GHE impreuna ajutati de Avocatul care reprezenta primaria in procese NEAMTU IOAN de la TOPOUZOGLOU OLGA METAXULA SI RUSSOS MARIA CRISTINA DIN ATENA GRECIA

Autorizatie de desfiintare pentru un imobil din Peninsula

Magazin de unelte in curtea fostului Abator