30.4 C
Constanța
luni, iulie 15, 2024

Vila pe doua strazi a familiei Hasotti

Strada Constantin Brancoveanu si Grigore Tocilescu , ocupate fiecare cam la jumatate, de domeniul familiei Hasotti. Mai precis a lui Ionel. Si mai precis, casa urmăreşte aliniamentul la intersecţia străzii Constantin Brâncoveanu cu o deschidere de 23,75 m , respectiv cu strada Grigore Tocilescu cu o deschidere de 37,36 m. O poveste cu iz dubios.

Prin contractul de vânzare-cumpărare 2852 /2004 autentificat de notar public Mariana Iosif, avocatul Ionel Haşotti, împreună cu soţia sa, Doina, au achiziţionat terenul în suprafaţă de 649,36 mp de pe strada Constantin Brâncoveanu nr. 1. Terenul, identificat cu nr. cadastral 12807, era înscris în Cartea Funciară nr. 37211 aşa cum rezultă din Încheierea nr. 18711/2003 eliberată de Biroul de Carte Funciară, de pe lângă Judecătoria Constanţa. Cei care au batut palma cu Hasotti, vanzand terenul cu pricina, sunt ceva apropiati ai lui Radu Mazare. Respectiv : Cornelia Gardef, Eleonora Lavinia Gardef, Ştefania-Carmen Dragne-Gardef şi Sorin Adrian Mugur Cănănău (prin mandatar Ştefania-Carmen Dragne-Gardef). Terenul a fost dobândit de vânzători, în temeiul Legii 10/2001, conform Dispoziţiei primarului (n.r. Radu Mazăre) nr. 2444/16.09.2003, iar punerea în posesie a fost făcută cu procesul-verbal de predare-primire nr. 116846/16.09.2003, încheiat cu Primăria municipiului Constanţa. Hasotti a negociat cu intreg alaiul si in urma tranzacţiei, vânzătorii au primit defalcat: Cornelia Gardef – 5.273 USD, Eleonora Lavinia Gardef – 7.888USD, Ştefania-Carmen Dragne-Gardef – 7.888 USD şi Sorin Adrian Mugur Cănănău – 21.136 USD. Interesant a fost faptul ca familia Gardef era client si beneficia de serviciile avocatului Hasotti in ceva procese. Pe data 27.03.2006 se aprobă Planul Urbanistic de Detaliu – CONSTRUIRE LOCUINŢĂ S+P+1E, strada Constantin Brâncoveanu nr. 1.

Pe acest amplasament se propune realizarea unei construcţii noi cu regim de inaltime S+P+1E cu destinaţia de locuinţă. La acea data, terenul era liber de construcţii. Amuzanta este si perceptia vizavi de zona peninsulara a celor care au intocmit PUD-ul . Caracteristici speciale ale zonei – Zona nu are valoare peisagistică ! In fine, pe un teren ,,fara valoare peisagistica” , familia Hasotti a trantit un imobil ce se intinde pe doua strazi. In cladire locuieste Ionel Hasotti, Doina Hasotti si Tudor Hasotti. Familie de avocati. Ionel Hasotti , nascut la 17.12.1956 in Constanta, este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, promotia 1980. Inscris in Baroul Constanta la 01.02.1981. Doina Hasotti – sotia, este nascuta la 10.12.1955 in Secusigiu , Arad si a absolvit aceeiasi facultate ca si sotul. Tudor Hasotti este baiatul celor doi.

Nascut la 21.02.1982 in Constanta, Tudor este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti , promotia 2004 si inscris in Baroul Constanta din anul 2005. Ionel Hasotti nu este prea iubit de colegi si nici de ceilalti din jur. Motivul ? O oarecare doza de superioritate si aroganta afisata in mod curent, atat in sala de judecata cat si in afara ei. In 2014, Ionel a avut parte si de ceva huiduieli la Congresul Avocatilor. Din functia de vicepresedinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România – U.N.B.R, Hasotti si-a pus in cap toti avocatii colegi dupa ce a incercat sa le impuna o investitie controversata. Avocatul Ionel a demisionat atunci din functia de vicepresedinte al UNBR, dupa ce participantii de la Congresul Avocatilor l-au acuzat ca fraudeaza voturile pentru aprobarea investitiei de 18 milioane euro a CAA. Intamplarea a creat isterie in Sala Ronda a Hotelului Intercontinental unde a avut loc Congresul. Totul legat de investitia de 18 milioane euro pe care Casa de Asigurari a Avocatilor a propus-o Consiliului UNBR pentru ridicarea unui sediu de birouri in Bucuresti. Mai cunoscut decat Ionel, este Puiu. Fratele mai mare. Acesta a fost, în perioada 1994 – 2005, preşedintele PNL Constanţa.

 

Cele mai citite

O resedinta pe masura averii / Raica Mugurel a inceput modificarea vilei Cerchez din zona veche

Cea mai impozanta cladire din Peninsula a ajuns in...

Oil Terminal cu o noua infatisare

Sediul administrativ de pe Caraiman a fost renovat si...

In sfarsit a gasit o intrebuintare / Talpes Jr. dă spectacole in fosta Gradina Tomis

Prin SC Alt Trend MG, juniorul Talpes Giuliano a...

Ce masina conduce George Simion de la AUR

Banuitor si circumspect, asa il putem evalua pe seful...

O masina pe masura lui Gabriel Comanescu?

De obicei – se compenseaza ceva, atunci cand umbli...
spot_img

Pe aceeasi tema

Topicuri

Colectia de milioane! Masinile lui Odagiu, „bat” spre 2.500.000 Euro

Greu de crezut, dar colectia apartine unui afacerist local....

Odagiu defileaza cu Rolls Royce-ul Spectre pe Tomis

Epatare e putin spus. O masina ce poate ajunge...

Odagiu e prezent mereu la blocul de pe Primaverii

Isi parcheaza Bentley-ul peste drum, direct pe trotuar. In documentele...

Ce masina conduce George Simion de la AUR

Banuitor si circumspect, asa il putem evalua pe seful...

O masina pe masura lui Gabriel Comanescu?

De obicei – se compenseaza ceva, atunci cand umbli...

Bucovala & compania

Singur la masa, e usor abatut si cam trist. Cand...

Prioritati in agenda lui Florin Mitroi

Candidatura lui a fost asumarea unei responsabilitati si nu...

Categorii populare

spot_imgspot_img