in ,

Caravana cu Medici la Castelu

Reality Check, Caravana cu Medici, Școala Gimnazială Nr.1 Castelu și Primăria Comunei Castelu au făcut din nou echipă și au venit în sprijinul copiilor din Castelu. Astfel, 180 de copii și părinți au trecut pragul sălilor de clasă transformate în cabinete medicale. 23 de medici pediatri specialiști și rezidenți au consultat 127 de copii și au discutat cu părinții acestora. Aceasta a fost cea de-a treia caravană medicală organizată la Castelu și încă o șansă pentru copii să fie văzuți de medici care au răbdare să-i consulte și să le explice pașii următori. Au fost descoperite 4 cazuri mai dificile care necesită o atenție deosebită, vizite la specialiști de la București sau Constanța, tratamente de lungă durată și supraveghere constantă.

Cu sprijinul Reality Check, asistentul medical comunitar va urmări toate cazurile identificate și va ajuta copiii să meargă la investigațiile suplimentare recomandate sau să primească tratament. Caravana medicală a reprezentat un efort uriaș din partea medicilor, dar care contează enorm pentru comunitatea defavorizată. Echipa Reality Check le este recunoscătoare tuturor celor care s-au implicat fără să stea pe gânduri și au contribuit la succesul evenimentului: echipa medicilor, care sperăm să revină regulat la Castelu: Barbu Mihaela, Barbu Mirela, Berbecar Vlad, Boșcaiu Mădălina, Boșcaiu Mihai, Bujor Corina, Cioracsim Lorena, Dăsculțu Dana, Filip Cristina, Hurchi Florentina, Lazăr Adi, Mladin Mădălina, Nicolae Georgiana, Obreja Andreea, Odagiu Andreea, Olgeanu Petre, Popescu Valentin. Postelnicu Andra, Smădeanu Roxana, Stanciu Roxana, Trufașu Cătălin, Trufașu Ana, Vancea Cristina, echipa Scolii Gimnaziale nr 1 Castelu : director Marin Anamaria, director adjunct Mihaela Mircea, mediatoare școlare Cadrie Osman și Rehan Mamut, echipa care a asigurat curățenia în cabinetele amenajate Florentina Ion, Maria Toma și Dan Cojocaru, Burdușanca Sali, echipa Primariei Comunei Castelu: viceprimar Antoneta Prodan, primar Nicolae Anghel, asistent medical comunitar Indira Niculache, asistente sociale Madalina Ursache și Mariana Niculache.

Primăria a asigurat cazarea și masa medicilor voluntari. Din partea Politiei Locale: Dumitru Lungu și Mangri Marcu si voluntarii : Adriana Pitea, Diana Mîrț, Zaiu Ovidiu, Carmen Mihaiu. „Împreună pentru o viață mai bună în Castelu” este un proiect derulat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu, Fundatia Noi Orizonturi și Asociația Pe Stop, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Atenție, se oprește apa în localitatea Tortoman!

Unde construieste Bucovala