in

In timp ce invarte afaceri de sute de milioane de euro / Milionarul Orban si-a deschis un PFA acasa

Om ce invarte afaceri de sute de milioane de euro, Lucian Orban este unul din milionarii mai putin cunoscuti ai Constantei. Lumea stie de Murad, Comanescu sau Bosanceanu, mai putin insa de Orban – piesa de baza din industria imobiliara de la tarm de mare si nu numai. Lucian Orban si sotia Steluta Daniela – notar public, au afaceri imobiliare in Constanta, Bucuresti si Craiova. Doar constructia celor doua zone rezidentiale ; Cartierul Tomis Plus si Lake Residence a necesitat fonduri de 60 milioane euro. Iar afacerea Tomis Development creste pe zi ce trece, ultimele blocuri aparute fiind in zona Euro Materna. La fel de mare e anvergura afacerilor si in Bucuresti. Doar in proiectul dezvoltat – Smaranda Braescu , au fost construite 110 apartamente.

Pe langa societatile ce ruleaza milioane de euro, Orban si-a deschis si un PFA. Persoana Fizica Autorizata cu sediul declarat la domiciliu. Respectiv in vila ce se intinde pe doua strazi ; General Manu si Calarasi. O casa imensa ce intra in renovari si reamenajari, odata la doi –trei ani.

Milionarul si-a personalizat de curand si poarta de la intrarea principala. Numele de Orban fiind scris cu litere din fier forjat. Dorinta lui Lucian Orban de a avea si un PFA este cel putin ciudata avand in vedere ce firme puternice are in portofoliu. Un avantaj pe care il are un PFA fata de SRL este faptul ca persoana fizica autorizata, cu un minim de cunostinte economice, poate sa isi tina singura contabilitatea (in partida simpla). Sunt astfel anulate costurile pe care le presupune contabilitatea realizata extern. Orban nu se plange de bani si nu il vedem cu pixul dupa ureche si cu calculatorul de mana in fata, calculand costurile. De asemenea, o persoana fizica autorizata datoreaza la bugetul de stat urmatoarele taxe: Impozit pe venit (10%) – stabilit in sistem real (10% din venitul net calculat ca diferenta intre veniturile brute si cheltuielile deductibile) sau norma de venit (10% din norma de venit publicata pentru activitatea pentru care exista autorizare); PFA-ul trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA atunci cand cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata depaseste plafonul de 88.500 euro, echivalentul a 300.000 lei. La o cifra de afaceri pe Tomis Development de zeci de milioane de euro, cifrele PFA-ului par ridicole. De asemenea, PFA-ul poate desfasura activitatile pentru care este autorizata, singura sau impreuna cu cel mult 3 persoane, angajate de aceasta, in calitate de angajator, cu contract individual de munca, incheiat si inregistrat in conditiile legii. Lucian Orban a intrat in afaceri in 1994, infiintand o companie comercială de import și export. În 2007, când România și-a depus calitatea de membru pentru Uniunea Europeană, Orban rula aproximativ 14-15 magazine Duty Free de-a lungul frontierei. În momentul în care Romania a devenit parte a pieței europene, vânzările au început să scada si Lucian Orban s-a orientat rapid catre piata constructiilor de locuinte cu firma Tomis Development .

M.S

Scris de Marius Stirbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

PMP a înființat organizație în orașul Techirghiol

Stanca ,, transferat “ la Ministerul Transporturilor?